I toppform til OL

Gunn-Rita Dahle har tapt kampen om verdenscupen og VM i terrengsykling. - Men det er ingen fare med det som betyr noe, nemlig OL. Jeg har fortsatt god tid på å komme i toppform for å kjempe om gullmedaljer, sier Gunn-Rita til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Sjøl om det er lite, kan jeg nå trene to- tre timer om dagen. Jeg sykler, løper og svømmer og kjenner at beina begynner å fungere mer normalt. Poenget er å stimulere alle muskelfibrene i beina. Nå håper jeg på å sykle en konkurranse om et par uker, sier Gunn-Rita.

Ikke sliten

Trolig velger hun et lokalt ritt i Stavanger-området for treningas skyld. Norgescupen i Sandnes denne helga kommer derimot for tidlig.

Gunn-Rita Dahle føler seg ikke direkte sliten og sier hun kunne kjørt verdenscupen i terrengsykling allerede nå.

- Kroppen fungerer egentlig helt normalt. Men for å prestere i verdensklasse duger den fortsatt ikke. Og jeg gidder ikke konkurrere om plassene fra ti til 20.

- Jeg kjører for å vinne.

Feiltrening

Sesongen ble ikke slik Gunn Rita hadde tenkt seg. Verdenscupen og VM i Sierra Nevada hadde høyeste prioritet bortsett fra OL i Sydney. I stedet kjører hun NM på landevei i siste halvdel av juni.

- Jeg ser en lysning på problemene, men innrømmer at det var tøft da smellen kom i begynnelsen av februar. Det er ikke lett å si hva som egentlig skjedde, men trolig har jeg syklet med for høy intensitet over for langt tidsrom. - Diagnosen er ikke overtrening - men feiltrening. Jeg bodde, sov og syklet på ruller inne i høyderommet og resultatet ble slitasje i sykkelmuskulaturen i lårene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer