I toppform til OL

Gunn-Rita Dahle har tapt kampen om verdenscupen og VM i terrengsykling. - Men det er ingen fare med det som betyr noe, nemlig OL. Jeg har fortsatt god tid på å komme i toppform for å kjempe om gullmedaljer, sier Gunn-Rita til Dagbladet.

- Sjøl om det er lite, kan jeg nå trene to- tre timer om dagen. Jeg sykler, løper og svømmer og kjenner at beina begynner å fungere mer normalt. Poenget er å stimulere alle muskelfibrene i beina. Nå håper jeg på å sykle en konkurranse om et par uker, sier Gunn-Rita.

Ikke sliten

Trolig velger hun et lokalt ritt i Stavanger-området for treningas skyld. Norgescupen i Sandnes denne helga kommer derimot for tidlig.

Gunn-Rita Dahle føler seg ikke direkte sliten og sier hun kunne kjørt verdenscupen i terrengsykling allerede nå.

- Kroppen fungerer egentlig helt normalt. Men for å prestere i verdensklasse duger den fortsatt ikke. Og jeg gidder ikke konkurrere om plassene fra ti til 20.

- Jeg kjører for å vinne.

Feiltrening

Sesongen ble ikke slik Gunn Rita hadde tenkt seg. Verdenscupen og VM i Sierra Nevada hadde høyeste prioritet bortsett fra OL i Sydney. I stedet kjører hun NM på landevei i siste halvdel av juni.

- Jeg ser en lysning på problemene, men innrømmer at det var tøft da smellen kom i begynnelsen av februar. Det er ikke lett å si hva som egentlig skjedde, men trolig har jeg syklet med for høy intensitet over for langt tidsrom. - Diagnosen er ikke overtrening - men feiltrening. Jeg bodde, sov og syklet på ruller inne i høyderommet og resultatet ble slitasje i sykkelmuskulaturen i lårene.

Tok en sjanse

- Jeg tok en sjanse med det opplegget vi trodde på, men mislyktes. På det nivået jeg driver, trener du for å bli best, og da må jeg trene så hardt. Men denne gangen tippet det over.

- Men jeg lover å være den gode, gamle under OL.

- Helt sikkert, sier Gunn-Rita Dahle.