Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I toppklasse med tom kasse

Trond Fredrik Ludvigsen og Runar Berg skremte vekk nedrykksspøkelset i snøbygene i Bodø i går. Nå vil Glimt-spillerne ha nye stjerner i klubben.

BODØ (Dagbladet): Og kaptein Stig Johansen er helt enig.

-  De to siste sesongene har vi ikke fornyet laget. Det er viktig å få nye impulser inn, mener Johansen.

Lynvingen Trond Fredrik Ludvigsen fra Finnmark er klar på hva utfallet ville blitt om ikke Kongsvinger hadde blitt banket i går.

-  Kontrakten min går ut til jul. Og hvis vi ikke hadde greid dette, måtte jeg nok funnet meg en ny klubb, sier Trond Fredrik Ludvigsen til Dagbladet.

Den tidligere Hertha Berlin-proffen vil likevel ikke garantere at han forlenger med Bodø-klubben.

-  Men jeg trives her. Og det kan godt vær at jeg blir, forsikrer «Ludde».

Et spøkelse

Etter et forsmedelig 0-1 tap i den første kvalikkampen på Gjemselund, måtte nordlendingene score mål i går. Og nesten viktigst av alt. Bortemål måtte unngås.

-  Etter fem minutter var jeg sikker på at vi ville greie dette. Og det tror jeg også Kongsvinger følte, sier Ludvigsen. For det var tida det tok Glimt å sette Tippeliga-skapet på rett plass. En lekker Stig Johansen-vegg sendte Ludvigsen alene igjennom- og høyrekanten gjorde ingen feil til 1-0.

-  Nå er jeg helt tom. Dette var en utladning, sier Ludvigsen i garderoben etter kampen. For følelsene har vært mange i Bodø i det siste- og ikke bare den siste uka.

-  Nedrykk har vært et spøkelse for oss i hele år. Det har vært viktig å være bevisst at vi faktisk kunne rykke ned. Fordi ingen har en rett til å være i Tippeligaen, påpeker Aspmyras beste i går.

Klasseforskjell

-  Det har vært mye snakk som svirrer rundt i byen om hvor dårlige vi er. I dag gjør vi det til skamme, sier Stig Johansen til Dagbladet. For da Kristoffer Paulsen headet inn et hjørnespark etter 18 minutter var Glimt «tilbake» I Tippeligaen. Og bortsett fra to kanonsjanser til gjestene på 3-0 var resten av kampen et sannhetsbevis på hva alle visste på forhånd. Fjorårets serietoer Bodø/Glimt er et langt bedre fotballag enn gjeng stolte Kongsvinger-unggutter som i fjor spilte mot Averøykameratene og Clausenengen i 2. divisjon.

-  Dette tyder på at det er en gjeng gode fotballspillere. En gjeng som tør å være nede i driten og reise seg igjen, sier Glimt-kapteinen som medgir at feil er blitt gjort i Bodø.

Pengemangel

-  Er det egentlig unaturlig at Glimt skal kjempe i toppen?

-  Det er tøft, men ikke unaturlig. Vi oppe i nord kan spille fotball. Men vi kan ikke kjøpe oss til suksess, sier kapteinen før han vrir seg litt på benken og sier lavt:

-  Men vi skulle gjerne hatt noen penger.

Veteranen Runar Berg var både sjefssnømannen på midtbanen og målscorer i går. For ham har de to siste åra vært en rein kopi av sesongene 1993 (cupgull og seriesølv) og 1994 (nedrykksstrid).

-  Det er ikke lurt for oss å ha en målsetting å bli nummer eller to tre, sier Berg til Dagbladet. Og støtter ønsket om fornyelse.

-  Vi skulle gjerne hatt en Ronaldo eller noe sånn.

Men da trenger Bodø-klubben sårt til noen kroner.

VETERANJUBEL: Runar Berg og kaptein Stig Johansen kan trekke et lettelsens sukk i garderoben. I går viste de endelig Tippeligatakter. - I dag gjorde vi kritikken til skamme, sier Stig Johansen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media