- I Tour de France får han klare seg sjøl

Spurtkanon til Arvesens lag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Stuart O\'Grady ble nummer to i kampen om den grønne poengtrøya i årets Tour de France. Nå blir australieren, som tidligere syklet med Thor Hushovd i Crédit Agricole, lagkamerat med Kurt Asle Arvesen i danske CSC.

Lite hjelp

- Jeg har ikke tenkt så mye på hva det betyr. Han er en god spurter, men i Tour de France må han klare seg sjøl. Ivan Basso (kandidat til å vinne den gule sammenlagttrøya) er den som laget kjører for, og han vil få med det laget han vil til å hjelpe seg, sier Arvesen til Dagbladet.no.

- Uansett er O\'Grady en rytter som ikke trenger så mye hjelp. Han kan ta poeng på nesten hver etappe, så jeg tror han kan gjøre det bra i Tour de France. I andre ritt, som Giro d\'Italia og Spania rundt, kan han få flere hjelpere, forklarer Arvesen.

CSC-laget blir stadig sterkere, og kan kjempe på mange fronter i sesongen som kommer. I sommer lå de lenge an til å vinne lagtempoen før David Zabriskie veltet rett før mål.

Ikke lagtempo

- Laget blir bare bedre og bedre, og det fører til at den interne konkurransen er hard. Alle må bevise gjennom våren at de er gode nok for Tour-laget.

I dag presenterte arrangøren løypa for neste sommer og den største overraskelsen er at det ikke blir noen lagtempo. Geografiske vansker skal være årsaken.

PÅ SAMME LAG: Kurt-Asle Arvesen (i midten) og Stuart O\'Grady (t.h.) kjører begge for CSC kommende sesong. Her sammen med en annen CSC-rytter, Jens Voigt, etter Arvesens seier i Danmark Rundt i 2004. Foto: Scanpix
PÅ SAMME LAG: Kurt-Asle Arvesen (i midten) og Stuart O\'Grady (t.h.) kjører begge for CSC kommende sesong. Her sammen med en annen CSC-rytter, Jens Voigt, etter Arvesens seier i Danmark Rundt i 2004. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg hadde følelsen av at lagtempo begynte å bli populært igjen etter en litt laber periode. Jeg synes det er en artig disiplin og det gjør at lagfølelsen blir en helt annen. Nå får de prøvd et år uten og se hvordan det fungerer, sier Kurt Asle Arvesen, som nå er inne i en treningsperiode uten sykkel.

- Det er greit med litt avveksling, jeg skal møte laget igjen i desember, sier Arvesen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer