I trøbbel etter coronaflukt

Da hele familien ble smittet, flyktet Sam Querrey, kona og sønnen hjem.

<strong>KAN BLI DYRT:</strong> Sam Querreys coronaflukt kan koste ham dyrt. Foto: REUTERS/Clive Brunskill
KAN BLI DYRT: Sam Querreys coronaflukt kan koste ham dyrt. Foto: REUTERS/Clive Brunskill Vis mer
Publisert

Amerikanske Sam Querrey er rangert som verdens 49. beste tennisspiller. Nå er han og hele familien smittet med covid-19.

Han skulle egentlig delta i St. Petersburg Open, men ble etter den positive testen plassert i isolasjon på luksushotellet Four Seasons.

Så valgte han å ta med seg familien og forlate Russland med privatfly, skriver The Guardian.

- Regelbrudd

Nå varsler Association of Tennis Players (ATP) at de tar grep. De skriver i en uttalelse at Querrey ikke åpnet døra da legene kom for å sjekke helsesituasjonen. Familien skal så ha dratt før en oppfølging seinere på dagen.

- Overvåkingen på hotellet viser at han forlot hotellet sammen med familien uten å informere resepsjonen. Han har fortalt en ATP-representant at han forlot Russland med familien ved hjelp av privatfly, heter det i uttalelsen.

Videre utdyper de ikke hvilken hendelse eller person det er de har åpnet etterforskning mot, men bekrefter at det gjelder en person som begikk et «alvorlig regelbrudd» knyttet til covid-19 under turneringen.

- Etter ATPs regelverk, tar vi denne saken ekstremt alvorlig, og en etterforskning er i gang, opplyser ATP.

Skandaler

Ifølge New York Times-journalisten Ben Rothenberg, fryktet familien at de skulle bli innlagt på sykehus i Russland. De anså imidlertid selv at de hadde milde symptomer, og hadde ikke noe ønske om dette, skriver journalisten.

Familien skal angivelig befinne seg i en Airbnb-leilighet i et annet land.

Regelverket sier at Querrey kan få bøter opp mot hele 100 000 dollar, nærmere en million kroner etter dagens kurs. Brudd på smittevernet anses som så alvorlig av ATP at man også kan bli suspendert fra toppturneringene.

The Guardian har ikke lykkes i å få en kommentar fra Querrey.

Tennis-sirkuset har siden de forsøkte å starte opp igjen vært preget av en rekke corona-skandaler. Blant annet ble verdensener Novak Djokovic og kona smittet etter en oppvisningsturnering.

Det kom i kjølvannet av lekkede bilder fra en nattklubb der Djokovic danset og koste seg. Det er imidlertid ikke bekreftet at dette besøket har direkte sammenheng med smitten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer