<strong>UNITED-STJERNE:</strong> Mason Greenwood. Foto: Reuters/Wolfgang Rattay
UNITED-STJERNE: Mason Greenwood. Foto: Reuters/Wolfgang Rattay Vis mer

I trøbbel etter regelbrudd

Unge stjerner sendes hjem etter «svært alvorlig situasjon».

Publisert
Sist oppdatert

45 minutter seinere enn han egentlig skulle, ankom Englands landslagssjef Gareth Southgate en pressekonferanse mandag. Der bekreftet han at Manchester City-stjerna Phil Foden (21) og United-profil Mason Greenwood (18) ikke får bli med til Danmark.

Der møter England danskene til Nations League tirsdag kveld.

Det var tidligere mandag at flere medier omtalte et angivelig brudd på coronaregelementet.

- Vi måtte bestemme oss raskt, og de kan ikke samhandle med resten av troppen, og kan ikke trene. Etter prosedyrene må de reise til England hver for seg, sier Southgate på en pressekonferanse mandag.

TRØBBEL: Den norske leiren er preget av forfall og skader før den viktige Nations League-kampen mot Nord-Irland mandag kveld. Video: Rødt Kort Vis mer

Han sier at saken nå jobbes videre med.

- Jeg fikk vite om dette noen få timer før trening, og jeg prøver fortsatt å få all info om detaljene. Jeg kommer ikke til å gå nærmere inn i saken før vi vet mer, sier Southgate.

Southgate kaller det en «svært alvorlig situasjon».

- Vi må behandle den deretter. Jeg har brukt morgenen på dette, og så forberedt meg til kamp i morgen. Gutta har vært naive, og vi har behandlet saken deretter. De har et ansvar. Vi undervurderer ikke hvor viktig det er at vi opprettholder denne bobla, sier landslagssjefen.

<strong>I TRØBBEL:</strong> Phil Foden. Foto: REUTERS/John Sibley
I TRØBBEL: Phil Foden. Foto: REUTERS/John Sibley Vis mer

Southgate understreker at de to gutta har beklaget hendelsen.

Saken etterforskes nå av Det engelske fotballforbundet (FA), melder flere medier, blant annet BBC.

Manchester City sier i en uttalelse at de støtter FA i de grepene de skal måtte ta.

- Det er tydelig at handlingene er totalt upassende. Oppførselen er ikke bare i strid med smittevernreglene, men også under standarden som forventes av en landslagsspiller og City-spiller.

Greenwood og Foden fikk begge sin landslagsdebut mot Island lørdag kveld. Nå får de ikke bli med til Danmark, der de spiller tirsdag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer