I trøbbel

Max Verstappen (23) leverte en maktdemonstrasjon i Østerrike. For Lewis Hamilton (36) ble det en blytung dag på jobben.

VANT IGJEN: Max Verstappen imponerte i Østerrike, og vant igjen. Se sammendraget her.

Publisert
Sist oppdatert

Max Verstappen var igjen overlegen på hjemmebane, og sikret nok en Red Bull-seier i Østerrike. Verstappen startet først, opparbeidet seg en tidlig luke og var i realiteten aldri presset.

En utrolig sterk prestasjon, og et resultat som blir svært viktig når vi skal telle opp sammenlagtpoengene mot slutten av sesongen.

JUBLENDE GLAD: Max Verstappen. Foto: NTB
JUBLENDE GLAD: Max Verstappen. Foto: NTB Vis mer

Spesielt fordi Lewis Hamilton hadde en tung dag på jobben. Briten ble nummer fire. Valtteri Bottas tok andreplassen foran Lando Norris.

Etter søndagens løp har Verstappen 182 poeng. Hamilton står med 150.

- Bilen var utrolig. Det var helt nydelig å kjøre i dag. Jeg er overrasket selv. Jeg forventet ikke at det skulle være som dette. Alle så på meg som favoritt, men det er ikke lett å levere. Hele teamet gjorde en fantastisk jobb, sier Verstappen i et intervju vist på V Sport.

Hamilton kjørte godt i en hektisk start og kjempet seg opp fra 4. plass til 2. plass. Flere ventet at det kom til å bli et nytt rotterace mot Verstappen.

Men det fikk vi aldri, for Red Bull-stjerna hadde opparbeidet seg en god luke mens de andre kriget om plassene bak. Samtidig så fikk Hamilton store problemer med bilen. I stedet for å spise sekunder var det briten som ble spist opp.

- Han har problemer, uttalte V Sport-ekspert Atle Gulbrandsen.

I trøbbel: Lewis Hamilton. Foto: NTB
I trøbbel: Lewis Hamilton. Foto: NTB Vis mer

Og de skulle vise seg å være store.

Etter 53 runder fikk Hamilton en sjelden stallordre om å slippe forbi lagkameraten Valtteri Bottas. Mercedes ble jaget av Lando Norris, og måtte ta grep for å sikre så mange poeng som mulig.

- Det sitter langt inne, for Hamilton trenger alle poengene mot Verstappen i sammendraget, forklarte Gulbrandsen.

Runden etter passerte også McLaren-sjåfør Lando Norris den britiske sjåføren, som forlenget Mercedes-kontrakten tidligere denne uka.

Hamilton ble til slutt nummer fire, og nå ser han tungt på en ny sammenlagtseier i Formel 1-sirkuset:

- Vi må jobbe videre, men det ser ikke ut som det er noe å gjøre med Max (Verstappen) akkurat nå. Han stikker av med tittelen, uttalte Hamilton til V Sports.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer