Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I TV-bråk etter Englands tap

- Roy Keane er helt forferdelig, mener Labour-politiker.

MISFORNØYD MED ENGLAND: Roy Keane har en egen evne til å komme i fokus. Så også i går kveld. Foto: NTB scanpix
MISFORNØYD MED ENGLAND: Roy Keane har en egen evne til å komme i fokus. Så også i går kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer
  • Kroatia – England 2–1 e.e.o.

MOSKVA (Dagbladet): Det var en bitter pille å svelge for England da laget kom til kort i VM-semifinalen mot Kroatia onsdag kveld. Kroatia vant 2-1 etter ekstraomganger og skal spille VM-finale mot Frankrike søndag. England møter Belgia i bronsefinalen dagen før.

I studioet til ITV i England var tidligere Manchester United-spiller Roy Keane invitert i forbindelse med semifinalen. Uttalelsene hans endte med at Labour-politiker Ed Miliban tok til Twitter:

SØRGENDE SPILLERE: - Helter. Vi er stolte av dere alle sammen, skriver Daily Mirror i dag.
SØRGENDE SPILLERE: - Helter. Vi er stolte av dere alle sammen, skriver Daily Mirror i dag. Vis mer

- Roy Keane er bare helt forferdelig. Beklager, skriver han.

Flere mente Keane - som selv spilte 66 landskamper for Irland - var altfor negativ i sin omtale av England. Han syntes laget ikke fortjente å vinne mot Kroatia.

Keane satt i studio med blant andre tidligere Arsenal-spiller Ian Wright og Gary Neville, tidligere lagkamerat i Manchester United.

- Kroatia ble sterkere utover i kampen. De var mer kloke og viste mer ro og kontroll. England ga bort to slurvete mål, sa Keane, som havnet i en opphetet diskusjon med Wright.

Keanes opptreden på TV ble omtalt av samtlige engelske aviser i natt, deriblant Daily Telegraph og Evening Standard.

VM-STUDIO: Fotballdommer Svein-Erik Edvartsen og forsker på straffespark, Geir Jordet, gjester Dagbladets VM-studio. Programleder: Nicolai Delebekk / Video: Stian Pedersen Vis mer

- Jeg sa det for noen dager siden: Vi må ta en kamp av gangen. Jeg hørte allerede at folk begynte å snakke om finale, og at fotballen skulle komme hjem (til England). Dere alle planla paraden, fnyste Keane.

Dette fikk Wright til å svare:

- Hvorfor kan vi ikke være litt begeistret? Dette er noe å bli begeistret for. Folk forventet ikke engang at vi skulle gå til semifinalen. Hvorfor kan du ikke være glad for at vi er glade?

APPLAUS: - Vi levde ut drømmen. Takk, England, skriver Daily Express.
APPLAUS: - Vi levde ut drømmen. Takk, England, skriver Daily Express. Vis mer

Keane mener det var lite sannsynlig at England skulle vinne.

- Denne kampen sparker dere hvor det gjør mest vondt, og dere alle lider. Det tøffeste steget er å komme til finalen. Du må sparke deg selv, men det ble for tøft. Harry Kane så bare treg ut i dag. Mange av spillerne har ikke engang vunnet et trofé. Det er ganske lite sannsynlig at det første trofeet du vinner, er VM-tittelen.

Om spilleren som var involvert i det andre baklengsmålet, Jone Stones, sier Keane:

- Han sto og så på ballen.

Så langt gikk diskusjonen med Wright at sistnevnte sa at «nå er det over» med Keanes egen aksent. Dette likte Keane dårlig, og svarte:

DEPPA KANE: Daily Mail skriver at det engelske laget førte nasjonen sammen.
DEPPA KANE: Daily Mail skriver at det engelske laget førte nasjonen sammen. Vis mer

- Du vet hva jeg snakker om. Du gjør det bare pinlig for deg selv.

Keane får både støtte og slakt på sosiale medier for sine uttalelser. Samtidig er engelske aviser gjennomgående positive i sin omtale i dag:

- Helter. Vi er stolt av dere alle, skriver Daily Mirror over hele førstesida. På sistesida skriver avisa:

- Nasjonale skatter. Southgates tapre løver gjenvant troen på England, til tross for et smertefullt tap i Moskva. «Jeg kan ikke forlange mer av spillerne», sier treneren.

- Vi levde ut drømmen. Takk, England, skriver Daily Express.