I tvil om Tippeligaen er toppidrett? Se dette forarbeidet til Linnes

Ny øvelse: 50 meter fotballhekk.

MOLDE (Dagbladet): Det meste av etterpåsnakket etter Molde-Vålerenga fredag kveld, handlet om Björn Bergmann Sigurdarson og Mohamed Elyounoussi.

Banens bestemann Sigurdarson scoret 2-0-målet mot Vålerenga, men i det angrepet var forarbeidet også meget imponerende.

Høyreback Martin Linnes (22) spurtet 50 meter på rundt 6,3 sekunder (ikke elektronisk tidtakning), mens han dro med seg ballen og samtidig vek unna brutale taklingsforsøk på en måte du ville vært stolt av enten du var hekkeløper på Bislett eller en running back i NFL.

- Prøver ta meg stygt Både Kamran Iqbal og Sivert Heltne Nilsen var borti Linnes' sprintende bein i duellene underveis, men han hoppet seg forbi begge - uten å miste balansen. Men med ballen under kontroll. Sekunder seinere sto det 2-0, noe som også ble sluttresultatet.

- Jeg opplever at det er kamp om ballen, og at det er 50/50 hvem som når den først. Jeg satser på at det blir meg, og at jeg kan ta den med meg forbi nærmeste mann, forklarer Linnes når vi ber ham gå gjennom situasjonen.

- Så merker jeg at det kommer folk fra sida der som prøver å ta meg. Han (Nilsen) prøver å ta meg litt stygt der, tror jeg. Men han treffer meg ikke godt nok, så da var det bare å fortsette å løpe videre, sier Linnes.

- Vært opp og ned - Vi har ventet litt på Martin, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

- Han har vært litt opp og ned i treningskampene. Når han setter fart framover, så vet vi hva han kan by på. Mot Vålerenga var han pigg. Den prestasjonen før 2-0 er god, sammen med mange andre i første omgang. Jeg synes vi ofte kom til linja for å slå innlegg, i motsetning til tidligere i år. Så jeg er glad for å se ham ordentlig på - fossende framover.