«I Vålerenga er alt svart eller hvitt»

Vålerenga berger tippeligaplassen med seier over Kongsvinger i dag. Med tap kan det bli nedrykk. - Sånn er det i denne klubben. Her er alt svart, eller hvitt, smiler Pascal Simpson.

Ta en god titt på kontrastene i bildet av Aki Riihilahti og Pascal Simpson. Så skjønner du kanskje litt om hvordan det er å spille fotball i Vålerenga. Dagbladet har latt den lyse finnen og den mørke svensken til å synse omkring VIFs turbulente sesong før årets viktigste kamp.

Handler om å vinne

Rykker dere ned?

Pascal: Nei, aldri. Vi vinner 4- 1, jeg scorer to mål, he, he.

Aki: Det handler bare om å vinne. Alt annet er uinteressant.

Hva er årsakene til at sesongen har blitt så elendig?

Aki: Jeg kan si mye om hvorfor vi har vært dårlige, men vil ikke kritisere noen i klubben før årets viktigste kamp. På grunn av formtopping før kvartfinalen mot Chelsea, tror jeg vi var for dårlig trent før sesongen startet.

Pascal: Trenerskiftet har nok også betydd en del. Vi fikk jo vite om Drillos mulige avgang nesten en måned før det ble offentlig. Dette spredte nok en del usikkerhet i laget.

Hvordan var Drillo som trener?

Pascal: Han var nok ikke verdens beste trener, men jeg lærte mye av ham likevel. Han var ekstremt flink til å få folk til å gjøre det han mente var rett.

Aki: Drillo var bra. Det er alltid vanskelig å miste en trener midt i sesongen.

Rot i ledelsen

- Hvordan oppfatter dere jobben ledelsen i klubben gjør?

Aki: Jeg forholder meg bare profesjonelt til det jeg anser som min jobb i klubben. Det er å spille fotball.

Pascal: Vi trenger mer litt ro rundt laget. Det ble mye styr rundt John Carew i sommer, og da glemte kanskje noen at det faktisk var 23 andre spillere i klubben også.

- Påvirket rotet lagets prestasjoner?

Pascal: Vanskelig å si. Slikt gagner oss ikke mens det står på.

- Føler dere som utlendinger noe av den berømte sjela i Vålerenga?

Sosial åtter

Aki: Ja, helt klart. Det er en utrolig følelse å spille for Klanen på Bislett. Jeg ønsker bare at vi kan gi dem noe mer tilbake enn det vi har gjort i år.

Pascal: Jeg oppfatter VIF mer som en Oslo-klubb, enn som en en østkant-klubb. Jeg bor jo på vestkanten sjøl, men jeg har alltid følt en stor varme og støtte fra folk i klubben.

- Ingenting negativt?

Aki: Rent sosialt gir jeg VIF minst en åtter på spillerbørsen. Norge er et fint land, bortsett fra parkeringsvaktene da. De er sinnssyke. Jeg er nesten ruinert av alle bøtene.

Pascal: Helt enig. Nordmenn kan jo ikke kjøre bil. Det har irritert meg grenseløst gjennom to år nå. De snegler avgårde i 30 km/t i ytterfilen. Nei, huff.

I dag har Simpson og Riihilahti både hjemmel og fri bane til å kjøre over Kongsvinger på Bislett.

NAKEN SANNHET: Vålerengas Aki Riihilathi og Pascal Simpson er klare for dagens skjebenkamp mot Kongsvinger på Bislet.