«I» var sjef

Kjetil Rekdal var den store mannen da han sikret sitt andre, og Vålerengas tredje cupmesterskap.

«I e sjef! I e sjef!», ropte Klanen hver gang Rekdal var involvert i spillet. Etter kampen ble de stående i tre kvarter for å hylle sin trener én gang til.

- Dette er helt utrolig. Jeg klarer ikke å beskrive hvor godt det føles nå, sa sjefen sjøl etter kampen.

Han var en av banens aller beste spillere, og bidro til at Vålerenga demmet opp for et Odd-lag, som slet med å få til sitt eget spill.

- Vi klarte å stoppe Odd, men skulle gjerne fått til litt mer av vårt eget spill. Uansett er jeg fornøyd, vi vant jo NM!

Klare for Europa

Vålerenga spilte ingen stor kamp, men gjorde det som var nødvendig for å vinne. Nå venter UEFA-cupspill til sommeren.

- Det blir ekstra spennende, men jeg ser at vi har en del ting å forbedre. Heldigvis har vi over et halvt år på oss til å gjøre det, sa Rekdal.

Egil «Drillo» Olsen sa på NRK at han mener Vålerenga har potensiale til å utfordre Rosenborg om to, tre år. En av nøkklene er å avgjøre jevne kamper.

- Det har vi slitt med i serien, men klarte det heldigvis i dag. Det er noe vi må jobbe med, sa Rekdal.

Keeper-helt

I kveld skal laget først på bankett, før det bærer til VIFs egen cupfinale-feiring på Vallhall.

- Jeg skal stage-dive ut blant Klanen. Dette blir helt sinnsykt, sa keeper-helt Øyvind Bolthof, som med sin kjemperedning i det 37. minutt, var sterkt delaktig i seieren.

- Jeg spilte vel en grei kamp. Jeg vet ikke om jeg imponerte Nils Johan Semb nok til å få være med mot Østrrike, men det vil jeg heller ikke tenke på akkurat nå.

Men det vil 25-åringen om et par sesonger.

- Da bør jeg være klar, og forhåpentligvis god nok. Jeg har et ønske om å få spille for landslaget etter hvert, og håper på å sjansen.