I verdensklasse

Bare én nordmann er funnet verdig blant de 55 nominerte til verdenslaget - John Arne Riise.

Ålesunderens fotballkarriere skjøt til himmels etter at han meldte overgang fra Monaco til Liverpool for snart halvannet år siden. Hans fightervilje og herlige raid langs venstrekanten, både for det norske landslaget og klubblaget, har ført til at Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har nominert Liverpool-spilleren til årets venstreback i Europa i 2002.

Men det blir tøff kamp om plass på verdenslaget, for også Ashley Cole (Arsenal), Paolo Maldini (AC Milan), Roberto Carlos (Real Madrid) og Diego Placente (Bayer Leverkusen) er nominert på venstrebackplassen. Riise er med andre ord i et meget celebert selskap.

En glad gutt

Riise og Liverpool spilte ligakamp mot Sheffield United i går, og var derfor ikke tilgjengelig for kommentar. Men hans mor, Berit Riise, sier til Dagbladet at en svært glad John Arne satte utrolig stor pris på nomineringen.

- 2002 har så langt vært mitt beste år som spiller, fordi jeg har fått mye spilletid, sa Riise før jul i fjor etter å ha blitt kåret til Årets spiller 2002 av Dagblad-leserne. Året før vant 22-åringen Folkets idrettspris her i Dagbladet.

Avstemning

Tre andre nordiske spillere er også blant de 55 nominerte til verdenslaget: Sami Hyypiä (Liverpool), Fredrik Ljungberg (Arsenal) og Jon Dahl Tomasson (AC Milan).

UEFA vil at supporterne i Europa skal stemme fram sine elleve favoritter fra 2002, og alle kan være med og stemme fram sine favoritter på UEFAs nettsider fram til 31. januar. Da skal verdenslaget presenteres.

Årets lag i 2001 fikk mer enn tre milioner stemmer. PS! Du kan være med og stemme på kandidatene til verdenslaget på dagbladet.no.

SPILLER SKJORTA AV DE FLESTE:</B> John Arne Riise har hatt eventyrlig suksess i Liverpool etter at han meldte overgang fra Monaco.