Nicklas Bendtner:

I verdenstoppen i fantasy-spill

Det er lenge siden Nicklas Bendtner (33) har gjort seg bemerket på fotballbanen, men nå gjør han enda større suksess utenfor - i spillet Fantasy Premier League.

MANAGER: Nicklas Bendtner har vist seg vel så god i fantasy som det han var i fotball. Foto: NTB
MANAGER: Nicklas Bendtner har vist seg vel så god i fantasy som det han var i fotball. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er et fiktivt managerspill som de siste åra har blitt svært populært. På verdensbasis er det registrert over åtte millioner lag, bare i Norge er det 200 000.

Av de åtte millionene ligger Bendtner på en imponerende, og oppsiktsvekkende 119. plass med sitt lag «Draftlord». En åpenbar referanse til sitt eget kallenavn, «lord».

Danskens gode nese for spillet har blitt lagt merke til, og han har selv også delt erfaringer på Instagram-story om spillet. Her fra runden hvor Mohamed Salah leverte målpoeng borte mot Tottenham:

Skjermpdump: Instagram
Skjermpdump: Instagram Vis mer

Nå gjenstår det å se hvordan Bendtner takler den kommende runde 26, hvor en rekke lag har to kamper.

Det er for øvrig norske Ola Hovde som leder Fantasy Premier League totalt i verden. Det er totalt sju spillere registrert i Norge som er bedre enn Bendtner.

Bendtner har ikke spilt profesjonell fotball siden kontrakten hans med F.C. København gikk ut 1. januar 2020.

Han har denne sesongen jobbet som ekspert for danske TV 2 på Premier League.

TÅRER: Dplay-serien «Bendtner & Philine» er populær i Danmark, og i den siste episoden oppstår det en ny krangel mellom den tidligere fotballstjernen Niklas Bendtner og kjæresten Philine Roepstorff. Dplay skifter snart navn til «Discovery Pluss» Vis mer

Han spilte selv flere sesonger i den øverste divisjonen i England for Arsenal og Sunderland. Han har også vært innom klubber som Juventus, Wolfsburg og Nottingham Forest, før det ble en sensasjonell overgang til Rosenborg i 2017.

Han vant to ligagull i Trondheim, og leverte godt de to første sesongene. Den tredje fikk han lite spilletid av trener Eirik Horneland, og forlot klubben midtveis i sesongen.

Perioden ble også preget av utenomsportslige faktorer. Spissen ble i november 2018 dømt til fengsel for vold mot en taxisjåfør. Han sonet straffen med fotlenke i København mens han fortsatt var Rosenborg-spiller.

33-åringen har ennå ikke offisielt lagt opp som fotballspiller, men avslørte i fjor at han er i gang med å planlegge en karriere som fotballtrener.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer