- I verste fall kan jeg være hjemme igjen til jul

LONDON (Dagbladet): I går morges inntok Drillo et kontor forgjenger Joe Kinnear ennå ikke har forlatt. På kvelden møtte han spillerne i fysioterapeutens bryllup. Og dermed er han i gang som Premier League-manager - uten å ane hva han har gått til.

-Det er det som spennende, sier han til Dagbladet.

Seks dager før spillerne kommer inn for å gjøre sine obligatoriske og fysiske tester etter sommerferien innrømmer Drillo at han ikke kjenner omfanget av den jobben han har tatt på seg. Blander du usikkerheten med gubbens morsarv som omhandler en iboende pessimisme, får du et scenario engelsk media ville gjort til et dommedagsprofeti med Balkan-overskrifter. Men han er nå her - uvitende og rolig - og med skjorteflaket ute.

Mens han tenker det verste.

-For meg er det alltid «worst case», sier Drillo. -Og det å være pessimist har jeg arvet etter mora mi. Men det er jo ikke så farlig da, det er jo bare en jobb.

Og:

-Uansett hvor stor fallhøyden er skal jeg tåle den.

Siden Drillo ble ansatt i Wimbledon har engelske journalister ringt mobilproppen ut av øret mitt. Og spørsmåls-gjengangeren har vært - «hvordan er egentlig denne eksentriske mannen, og hvor lenge tror du han blir sittende som manager». Det første er lett å besvare - det andre vanskeligere enn Langoddsen. Og bare for Mr. Olsen å besvare.

-I verste fall kan jeg være hjemme igjen til jul, sier Drillo. -Men - jeg tror det ikke.

-Og grunnen til det er at alt jeg ser og opplever rundt meg virker veldig solid. Men jeg må innrømme at jeg er usikker på spillermaterialet.

Drillo må trylle

Da Drillo begynte å tenke på en jobb i utlandet var det fordi han drømte om å utprøve fotballfilosofien sin på spillere med varme rasebein. I samme terminologi kan du godt si at han endte opp med en hel V5-avdeling kaldblods. Hvilket forutsetter magi og repetisjonsøvelser til de milde grader i emnet flate lagdeler og soneforsvar. Fra 5. juli.

-Det er da treninga begynner, sier Drillo. Torsdag og fredag i neste uke blir det bare testing. Og når vi først er i gang, blir det mye terping.

På spillestilen.

Wimbledons image som en gjeng halvgærninger ønsker ikke Drillo å forandre. Men han er ikke spesielt begeistret for den velkomsten han vet han får av spillerne.

Solbærsyltetøy

-Sjøl om det meste forsvant med Vinnie Jones og klubben er i ferd med å endre seg må vi gjerne ha en sånn litt gæren image. Det gjør ikke meg noe. Men jeg ser ikke fram til at klærne mine skal bli klipt opp eller sprøyta med solbærsyltetøy.

-Solbærsyltetøy......?

-Ja, black currant - er ikke det solbærsyltetøy da. For de driver visst med det her. Og så lenge det er sånn, håper jeg de drar det enda lenger med Lars (Tjærnås).

-Utad var Wimbledon Joe Kinnears klubb - tror du noen gang den kan bli din?

-Det kan skje - man vet aldri. Det er imidlertid ikke noe jeg har tenkt på. Men to år som jeg håper går tålig bra, det ser jeg.

-Og så er det slutt?

-Det har litt med min personlighet å gjøre. I utgangspunktet skal vi være her i to år og reise hjem når Kine (datteren) skal begynne på skolen. Men jeg vet om folk som har reist utenlands for to år og aldri kommet hjem igjen.

-Hvilket betyr?

-Den tid og de gleder - eller sorg, sier Drillo.

Styreformann Sam Hammam prøvde i går å gi Drillo taleforbud til den offisielle presentasjonen av den nye manageren 6. juli. På Olsens kroppsspråk kunne man se at han ikke var komfortabel med situasjonen. Og derfor spørsmålet - hvem er det som bestemmer?

-Du eller Sam Hammam?

-Han vil bare at jeg skal begrense tida mi til media, sier Drillo. -Og det ønsker jeg sjøl også. Og som team manager bestemmer jeg.

-Som f.eks.?

-Jeg er overrasket over hvor mye jeg blir involvert i. Sjøl avgjørelser jeg ikke trodde jeg skulle være med på å ta. Og det er mange ting, som klubbens baneproblematikk og saker som har med finansiering av forskjellige ting å gjøre. Det siste liker jeg for øvrig ikke å bli trukket inn i.

-Er jobben en slags endelig eksamen for Egil Olsen og hans fotballkunnskaper?

-Jeg var oppe til eksamen en 10-15 ganger med landslaget. Derfor føler jeg det ikke sånn. Men det er noe nytt for meg - noe helt nytt.

-Og veldig annerledes, sier Drillo.

<B>SJEFEN OG KLUBBHUNDEN: I går hadde Egil Olsen sin første dag på kontoret på Wimbledons treningsfelt. - Jeg er overrasket over hvor mye jeg blir involvert i, sier Drillo.