- I verste fall kunne jeg vært død

Krasjet i 65 km/t på grunn av tegnestifter i veien.

STYGG VELT: Rytterne fra Sportsklubben Rye var innblandet i en stygg velt i Den store styrkeprøven. Fire måtte bryte, og Johan Haugseth (t.v.) smalt i asfalten i 65 km/t. Foto: Privat.
STYGG VELT: Rytterne fra Sportsklubben Rye var innblandet i en stygg velt i Den store styrkeprøven. Fire måtte bryte, og Johan Haugseth (t.v.) smalt i asfalten i 65 km/t. Foto: Privat.Vis mer

(Dagbladet): Flere syklister i Den Store Styrkeprøven måtte bryte rittet på grunn av punktering. Dette har skjedd fordi noen har kastet tegnestifter i løypa.

- Jeg krasjet i 65 kilometer i timen, og det er nesten flaks at det gikk bra. Jeg har vondt i ryggen og noen skrubbsår, men det kunne gått mye verre. I verste fall kunne jeg vært død, sier Johan Haugseth til Dagbladet.

Han var én av flere på sykkellaget til Sportsklubben Rye som måtte bryte rittet.

Biler i nærheten
- Med en gang jeg smalt i bakken, lurte jeg på hvor lang tid det ville ta før en bil kom og kjørte over meg. Jeg var heldig. Det kom både personbiler og trailere bak oss, sier Haugseth.

Fire ryttere fra Rye måtte gi seg.

KNUST: Syklene ble knust etter sammenstøtet med asfalten. Foto: Privat.
KNUST: Syklene ble knust etter sammenstøtet med asfalten. Foto: Privat. Vis mer

- Dette er tragisk. Det er trist at noen kan finne på noe slik, sier Frank Thommesen, som syklet sammen med Haugseth.

- Vi sitter fire personer i bilen her, og alle har gitt seg. Noen har skrubbsår og diverse slagskader, sier Thommesen.

Anmelder saken
Arrangøren sa tidligere i dag at de vurderer å anmelde saken. Syklistene sier de selv vil gå til politiet.

- Vi i sykkelklubben kommer til å anmelde det. Det er snakk om alvorlige skader, og sykler til over 50 000 som er ødelagt, sier Thommesen.

Dagbladet snakket med rittleder Ingar Wilhelmsen tidligere i dag. Han stiller seg uforstående til at noen kan sabotere rittet.

- Det er veldig synd at den ene festhelga i året der vi får bruke offentlig vei, så er det noen som misliker det så sterkt at de gjør noe slikt. Det er bare trist, sier rittleder Ingar Wilhelmsen til Dagbladet.

Det var lagt ut tegnestifter flere steder i løypa.

- Først fikk vi melding om at det var tegnestifter i Berkåk, og nå har vi mått melding om tilsvarende hendelse på Skreia, sier Wilhelmsen.

TEGNESTIFT: På sykkelhjulet kan du se tegnestiften sitte fast. Foto: Privat.
TEGNESTIFT: På sykkelhjulet kan du se tegnestiften sitte fast. Foto: Privat. Vis mer