I VM-finalen på Maracana takker Messi for hjelpen

I dag er han glad han aldri reiste fra Argentina som Alfredo Di Stefano.

NATTAS GLADESTE:  Lionel Messi i midten av sitt eget lag. Bedre blir det ikke før i VM-finalen på Maracana søndag. FOTO: REUTERS/Dylan Martinez .
NATTAS GLADESTE: Lionel Messi i midten av sitt eget lag. Bedre blir det ikke før i VM-finalen på Maracana søndag. FOTO: REUTERS/Dylan Martinez . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DETTE var ikke Lionel Messi sin kamp, men det var hans natt.

Aldri har det betydd så mye for ham å spille for Argentina. Da fikk det heller være med en uvant svak kamp. I dag er Messi bare glad for at han ikke gjorde som den argentinske fotballegenden Alfredo Di Stefano og byttet ut hjemlandet med Spania.

Der Di Stefano etter all suksessen i Real Madrid var lett å be, sa Messi gang etter gang nei til spanske tilbud om å skifte nasjonalitet og lag.

FOR de i Argentina som fortsatt måtte tvile på hvor mye landslaget nå betyr for Barcelonas vidundergutt, holdt det å se glansen i øynene på vei tilbake fra det første straffesparket.

Det sparket ga 1 - 0. En finte, en litt for kjapp nederlandsk keeper Jasper Cillessen i ett hjørne og ballen nesten rett fram fra Messis venstrefot i det andre.

Strengt tatt var det bare femte gangen i løpet av mer enn to timers fotball at denne sportens beste utøver var på sitt vanlige nivå. De fire andre gangene gikk det slik:

45 min: En nydelig åpnende pasning til venstreback Marcos Rojo på vei igjennom. «Et skremmeskudd fra Messi?», noterte jeg, men den oppmuntringen kunne jeg ha strøket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer