I VM uten landslag

Bare Amalie slapp unna krangel, særhet og dårlig dømmekraft før avreisen til Beijing. Hun er nettopp blitt norsk.

IKKE AKKURAT FORBUNDETS DRØMMEPAR: Ida Marcussen og Lukas Udelhoven har jobbet sammen i årevis for å få gode resultater i 7-kamp. Norges Friidrettsforbund er slett ikke imponert over satsingen. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix.
IKKE AKKURAT FORBUNDETS DRØMMEPAR: Ida Marcussen og Lukas Udelhoven har jobbet sammen i årevis for å få gode resultater i 7-kamp. Norges Friidrettsforbund er slett ikke imponert over satsingen. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ER norsk friidrett ærlig med seg selv, må de innrømme at de ikke stiller med et tradisjonelt landslag i VM. Den lille troppen på ni utøvere er sikkert vel forlikte, men sett utenfra er det vrient å merke det felles trøkket som skal løfte denne sporten tilbake til gullalderen på 90-tallet.

Bare en sesong etter at friidrettslandslaget imponerte med å kvalifisere seg til den europeiske Superligaen, er de fleste fra Elitegruppa ute:

•• Av de 11 utøverne Friidrettsforbundet har satset mest på, kvalifiserte bare fire seg til VM.

Det meste av dette frafallet kan forklares med skader, og er i seg selv ikke problemet. Langt verre blir det når friidrettsentusiastene sjekker sammensetningen av den norske VM-troppen.

Der skinner det ikke akkurat av miljøets felles suksess.

DERIMOT er denne VM-troppen i seg selv en fortelling om norsk friidretts største utfordring; det å samle seg om en sterk felles satsing.

VM-deltakernes treningshverdag viser en sport som er splittet av familier, sære grupper, omdiskuterte trenere og dårlig dømmekraft:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.