- I won, sa Thor. - Nice, sa Lance

Og nå er han bare ett poeng bak Cavendish.

NICE! Lance Armstrong var kjapt borte hos Thor Hushovd etter målgang, og ville vite hvordan det gikk i spurten. - Jeg vant, fortalte nordmannen. - Nice! gratulerte legenden.Foto: Heiko Junge, Scanpix
NICE! Lance Armstrong var kjapt borte hos Thor Hushovd etter målgang, og ville vite hvordan det gikk i spurten. - Jeg vant, fortalte nordmannen. - Nice! gratulerte legenden.Foto: Heiko Junge, ScanpixVis mer

BARCELONA/OSLO (Dagbladet.no):Thor Hushovd vant dagens etappe i Tour de France mellom Girona og Barcelona i Spania.

Hushovd satt godt plassert inn på oppløpet, og lot Filippo Pozzato starte spurten. Thor satt tålmodig på hjulet til Oscar Freire.

Så kom oksekreftene til nordmannen til sin rett, da han slet seg forbi alle konkurrentene og kunne juble over målstreken.

Mark Cavendish var aldri i nærheten, og ble nummer 16 i massespurten. Dermed er han bare ett fattig poeng foran Thor i kampen om den grønne poengtrøya.

Ville bare vinne
Men akkurat det er ikke det viktigste for Thor rett etter målpassering.

- Jeg ville bare vinne en etappe, og det klarte jeg, det var fantastisk bra. Laget gjorde en fantastisk jobb, og jeg visste at denne avslutningen passet meg. I regnet får jeg bare mer energi også, i dag var det bare helt rått, sier Thor til TV 2.

Han var selvsagt meget godt fornøyd med hvordan spurten fungerte.

- Med 800 meter igjen tok jeg hjulet til Freire, så støtte Pozzato mens jeg holdt meg rolig, og heldigvis hadde jeg dagen. Det var en rå spurt. Nå er jeg absolutt med i kampen om den grønne, men Cavendish er vanskelig å slå.

Og som seg hør og bør i lagidretten sykkel, takket Thor Cervélo-teamet for støtten.

- Jeg er glad for laget også, som satser mye på meg og har ofret mye for meg. Etter den jobben de har gjort, er det godt å vise at jeg kan vinne. Jeg må vinne for å senke skuldrene. Dette er bare begynnelsen.

- Nice, sa Lance
Rett etter målpassering kom Lance Armstrong bort til Thor Hushovd.

- How did it go? spurte Lance.

- I won, sa Thor.

- Nice, sa Lance.

TORDEN-THOR: «The God of Thunder strikes in Barcelona», skriver Tour de France' offisielle nettside i sin livedekning. I en glatt og skummel avslutning  i Barcelona fikk Thor bruk for oksekreftene på oppløpet.
Foto: Pascal Pavani, AFP/Scanpix
TORDEN-THOR: «The God of Thunder strikes in Barcelona», skriver Tour de France' offisielle nettside i sin livedekning. I en glatt og skummel avslutning i Barcelona fikk Thor bruk for oksekreftene på oppløpet. Foto: Pascal Pavani, AFP/Scanpix Vis mer

Fabian Cancellara beholder den gule trøya til i morgen, men da taler sannsynlighetene for at sveitseren må gi den fra seg når feltet klatrer opp i Pyreneene og Andorra.

Tidlige brudd
Bruddforsøkene kom tidlig, men bet ikke før tre ryttere fikk en luke en stund før 5-milsmerket. Sylvain Chavanel (Quickstep), Stephane Auge (Cofidis) og David Millar (Garmin-Slipstream) opparbeidet seg aldri en avstand større enn 3-4 minutter, men syklet likevel i trio over de første kategoriserte stigning.

Med 70 km igjen fikk de tre selskap av klatretrøyekåte Amets Txurruka fra Euskatel, men på dette tidspunktet virket hovedfeltet å ha god kontroll på bruddet.

I Barcelona ventet et regntungt oppløp: Den relativt tunge bakken inn mot målgang ved Montjuïc.

Veiene var også såpeglatte etter det kraftige regnet som falt over den katalanske storbyen i formiddagstimene, og flere gikk i bakken, som Thor Hushovds lagkamerat Heinrich Haussler i en rundkjøring tre mil før mål.

Falt som spanske fluer
Og mens bruddrivalene var opptatt av å passe på glattasfalten, prøvde David Millar seg. Garmin-rytteren med et drøyt minutt å hente inn på sammenlagtledelsen rykket fra resten av utbruddet, og opparbeidet seg raskt en liten luke.

Briten holdt lenge unna. Mens feltet jaktet gjennom vanndekte svinger i Barcelona. Og falt som fluer.

Men da kreftene tok slutt i den siste bakken, var det duket for Thor Hushovd, oksen fra Grimstad.

Freire var der, Pozzato var der, men ingen kunne true Hushovd i den seige bakken som passet beina hans perfekt. Den syvende etappeseieren ble sikret med en sykkellengde.

Tom Boonen var en av de som gikk i bakken i stor fart, og så ut til å ha det veldig vondt da han reiste seg for å finne igjen sykkelen.

• Se den sterke spurten til Hushovd på TV 2 Sporten.

JUBEL PÅ PODIET: Hushovd jubler under premieseremonien etter å ha tatt sin sjuende etappeseier i Tour de France. Foto: Pascal Pavani, AFP/Scanpix
JUBEL PÅ PODIET: Hushovd jubler under premieseremonien etter å ha tatt sin sjuende etappeseier i Tour de France. Foto: Pascal Pavani, AFP/Scanpix Vis mer