Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

IAAF ga Ndure advarsel

Antidoping Norge mener avgjørelsen er feil.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) aksepterte ikke henleggelsen av dopingsaken til Jaysuma Saidy Ndure og ga sprinteren en advarsel. Antidoping Norge mener avgjørelsen er feil.

Ndure testet positivt for cannabis etter konkurranse i Luzern i juni. Påtalenemnda i Antidoping Norge henla Ndures sak fordi han ikke skal ha fått i seg det forbudte stoffet med vilje.

IAAF aksepterte ikke påtalenemndas avgjørelse, og ga Ndure valget mellom at saken ville bli brakt inn for voldgiftsbehandling eller at han ville få en advarsel. Ifølge Norges Fri-idrettsforbund (NFIF) har Ndure akseptert en advarsel slik at saken nå er avsluttet.

Påtalenemnda er uenig med IAAF, men aksepterer avgjørelsen. Etter Idrettsforbundets lov er det kun påtalenemnda som har kompetanse til å avgjøre om en sak skal anmeldes.

Kun NIFs doms- og sanksjonsutvalg kan ilegge sanksjoner hvis det kommer en anmeldelse.

« En slik saksbehandling sikrer en upartisk og uavhengig behandling av en dopingsak, og gir utøver en stor grad av rettssikkerhet. Påtalenemnda tar IAAFs behandling av saken til etterretning, men vil påpeke at NIFs lov ikke gir adgang til å ilegge slike advarsler,» skriver Antidoping Norge i en pressemelding.

(NTB)

STRAFFES AV IAAF: Mens Antidoping Norge henla dopingsaken mot Jaysuma Ndure, har IAAF nå gitt ham en advarsel. Foto: SCANPIX
STRAFFES AV IAAF: Mens Antidoping Norge henla dopingsaken mot Jaysuma Ndure, har IAAF nå gitt ham en advarsel. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media