IAAF-styremøte i dag: Avgjør Russlands skjebne etter dopingbeskyldningene

Utestenges?

KAN UTESTENGES: Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) skal fredag avgjøre om Russland skal utestenges etter dopingbeskyldningene. Foto: Henri Szwarc/ABACAPRESS.COM
KAN UTESTENGES: Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) skal fredag avgjøre om Russland skal utestenges etter dopingbeskyldningene. Foto: Henri Szwarc/ABACAPRESS.COMVis mer

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) skal fredag avgjøre om Russland skal utestenges etter dopingbeskyldningene.

Verdens antidopingbyrå (WADA) la mandag fram en rapport som avdekket systematisk dopingmisbruk i Russland.

Avsløringene har sjokkert hele idrettsverdenen, og kommisjonen anbefalte å utestenge russerne fra all friidrett inntil landet har fått skikk på antidopingarbeidet sitt.

Styremøte Fredag kveld skal IAAF-president Sebastian Coe ha et telefonmøte med sine 26 styremedlemmer. Da skal de avgjøre om Russland skal straffes. Svein Arne Hansen er president i Det europeiske friidrettsforbundet og skal delta på styremøtet.

- Europeisk friidrett kommer til å gi Coe all den støtte han trenger. Vi kommer til å støtte IAAF fullt og helt i denne saken, sa Hansen til NTB tirsdag.

Ukrainske Sergej Bubka, som også sitter i styret, advarer imidlertid mot å straffe uskyldige russiske utøvere på grunn av andres regelbrudd.

- Alle som er involvert, ledere og trenere, må betale prisen. Men vanlige utøvere, som ikke har noe med dette å gjøre, bør ikke gå glipp av noen konkurranser, sier Bubka til AFP.

Den tidligere stavhopperen tapte presidentkampen i IAAF mot Coe tidligere i år.

Ingen OL-boikott Presidenten i Russlands olympiske komité reiste torsdag til Sveits for å møte IOC-president Thomas Bach.

Russerne har uttalt at landet ikke vil boikotte OL i Rio de Janeiro selv om de russiske friidrettsutøvere skulle bli utestengt.

Svein Arne Hansen mener friidretten har en stor jobb foran seg med å gjenopprette tilliten til sporten.

- Det er ingen tvil om at troverdigheten er svekket etter dette. Det skyldes både anklagene om korrupsjon og doping. Dette er et svik mot idretten, og nå blir den viktigste jobben framover å få ut alt det onde, sa han.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram