EKSTATSE: Etter å ha krysset målstreken var det pur glede som strømmet ut av Roger Kluge. Seieren var for øvrig den sjette tyske etappeseieren i årets giro, etter at Macel Kittel og André Greipel herjet på de flate etappene innledningsvis. Foto: AFP PHOTO / VINCENZO PINTO
EKSTATSE: Etter å ha krysset målstreken var det pur glede som strømmet ut av Roger Kluge. Seieren var for øvrig den sjette tyske etappeseieren i årets giro, etter at Macel Kittel og André Greipel herjet på de flate etappene innledningsvis. Foto: AFP PHOTO / VINCENZO PINTOVis mer

IAM-rytter snøt giro-spurterne

Snek seg vekk fra feltet inne på den siste kilometeren.

(procycling.no): Til tross for at det ikke er mange spurtere igjen i årets Giro d'Italia, gikk det mot en massespurt på den 17. etappen i årets Giro d'Italia.

Der var det ventet en kamp mellom italieneren Sacha Modolo (Lampre-Merida), som jaktet sin største seier siden han vant den 17. etappen i fjorårets giro, og Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo). Nizzolo, kjent som en evig toer, jaktet sin første seier i giroen, etter å ha bokført seg for åtte andreplasser i det italienske rittet til nå i karrieren.

Like før kilometersmerket angrep Filippo Pozzato (Wilier-Southeast). Roger Kluge (IAM) fikk en luke på resten av feltet gjennom en sving og kjørte hva han kunne inn mot mål. 

Den 30 år gamle tyskeren holdt unna, mye takket være nølingen fra spurterne. Dermed trillet han over målstreken med hendene holdt til hodet, nærmest i vantro. Seieren er den klart største i hans karriere. Seieren kom også dagen etter at det ble kunngjort at IAM-laget legges ned etter årets sesong.

Og andreplassen? Joda, den gikk til Giacomo Nizzolo, like foran Nikias Arndt (Giant-Alpecin).

Steven Kruijswijk (Team LottoNL-Jumbo) leder fremdeles det italienske rittet sammenlagt.

Innlagte spurter i fokus
Tidlig på den 196 kilometer lange etappen fra Molveno til Cassano d'Adda gikk et brudd med tre mann av gårde. Der satt Daniel Oss (BMC), Pavel Brutt (Tinkoff) og Eugert Zhupa (Wilier-Southeast). Lampre og Trek tok tidlig kontroll over feltet, og hadde gjennom hele dagen god kontroll på bruddet. 

Dermed ble den eneste spenningen mellomspurtene underveis på etappen, hvor Giacomo Nizzolo utnyttet sjansen til å øke forspranget sitt i poengkonkurransen. Italieneren fikk kamp av Diego Ulissi (Lampre-Merida) og Matteo Trentin (Etixx-Quick Step), men fikk økt ledelsen sin med noen små poeng.

Daniel Oss vant begge mellomspurtene og tok en del inn på Nizzolo, som ledet med 150 poeng etter de to mellomspurtene. Ulissi fulgte så med 137 poeng, med Oss på 123 poeng.

Nye angrep
Etter den siste mellomspurten, 34 kilometer fra mål, benyttet tre ryttere sjansen til å støte fra hovedfeltet. Lars Bak (Lotto Soudal), Ignatas Konovalovas (FDJ) og Maxim Belkov (Katusha) kom seg opp til de tre i front like etter. 

Dermed sendte flere andre lag ryttere for å hindre en bruddseier, deriblant Vegard Stake Laengen for IAMs spurter Heinrich Haussler.

De seks i front holdt bra unna, og til tross for at de aldri fikk mer enn 30 sekunder, gikk de inn på de siste fem kilometerne med en ledelse på tolv sekunder.

Halvannen kilometer før mål ble det imidlertid tatt inn, og dermed var det klart for en massespurt i Cassano d'Adda. Filippo Pozatto prøvde å snyte spurterne inne på den siste kilometeren, men det var Roger Kluge som lykkes etter å ha kontret på angrepet til italieneren.

Topp ti på etappen:
1. Roger Kluge - IAM Cycling
2. Giacomo Nizzolo - Trek-Segafredo s.t.
3. Nikias Arndt - Giant-Alpecin
4. Sacha Modolo - Lampre-Merida
5. Matteo Trentin - Etixx-Quick Step
6. Alexander Porsev - Katusha
7. Pim Ligthart - Lotto-Soudal
8. Ramunas Navardauskas - Cannondale
9. Manuel Belletti - Wilier-Southeast
10. Paolo Simion - Bardiani-CSF

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.