TUNGT: Cardiff City og Ole Gunnar Solskjær er klare for nedrykk fra Premier League. Nå får nordmannen kritikk. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY
TUNGT: Cardiff City og Ole Gunnar Solskjær er klare for nedrykk fra Premier League. Nå får nordmannen kritikk. Foto: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABYVis mer

Ian Rush mener Solskjær aldri burde vært ansatt

Kritisk til Cardiff.

(Dagbladet): Cardiff rykker ned fra Premier League etter bare én sesong i toppdivisjonen. Nedrykket ble klart etter 0-3-tapet mot Newcastle i helga.

Nå går flere walisiske profiler ut og klager på managerbyttet ved nyttår, da Malky Mackay ble erstattet av Ole Gunnar Solskjær.

- Nedrykket var uunngåelig. Jeg mener at Malky Mackay ikke burde fått sparket. Han gjorde en god jobb. De som kom inn manglet erfaringen med å lede et Premier League-lag. Derfor ble det vanskelig, sier Ian Rush (52) til Wales Online.

Rush spilt 73 landskamper for Wales og er mest kjent for sine to perioder i Liverpool på 1980- og 90-tallet.

Støtter Han får støtte av Kevin Ratcliffe (53), som fikk 59 landskamper for Wales og var en Everton-profil i samme periode som Rush.

- De burde ansatt en manager som kjente Premier League, sier Ratcliffe.

- De trengte en manager som visste hva som var nødvendig. Hvis du ser på Solskjær, så matchet ikke det CVen hans. Det ble for vanskelig for ham, sier Ratcliffe.

Den tidligere fotballprofilen håper derimot at nordmannen får beholde jobben.

- Klubben er nødt til å gi Solskjær en sjanse, sier Ratcliffe.

KRITISK: Liverpool-profil Ian Rush. Foto: AP Photo/Achmad Ibrahim
KRITISK: Liverpool-profil Ian Rush. Foto: AP Photo/Achmad Ibrahim Vis mer

Ifølge lokalavisa vil Cardiff-stjernene Steven Caulker og Gary Medel mest sannsynlig forsvinne i sommer. Begge har en klausul i kontrakten som sier duoen kan forlate klubben ved nedrykk.

De kostet til sammen rundt 200 millioner i fjor sommer, og begge har vært sentrale på laget.

- Innse fakta Solskjær tok over et bunnlag da han ble klar for Cardiff i januar og i løpet av sine 17 seriekamper tok laget bare 12 poeng. Det var ikke nok til å redde plassen.

- Jeg har aldri gitt opp i min karriere. Kun da jeg måtte legge skoene på hylla, sa Solskjær til Dagbladet i helga.

- Man må bare innse fakta. Jeg visste hva jeg gikk til, men jeg har ikke klart å gjøre det inntrykket som jeg hadde håpt på. Det blir noe som jeg må tygge på en liten stund nå. Jeg er en kriger, selv om det kanskje ikke ser sånn ut i dag når jeg sitter her. Men jeg har hatt tøffe perioder som spiller også, og det eneste som hjelper er å løfte hodet og se framover, sa Solskjær.

- Mislykkes Daily Mail-kommentator Adrian Durham klandret Solskjær etter helgas 3-0-tap.

«Cardiffs problemer er mer enn Vincent Tan.. Ole Gunnar Solskjær må holdes ansvarlig», skrev Adrian Durham i Daily Mail.

Vincent Tan er Cardiffs kontroveriselle eier. Kommentatoren ramser også opp tre grunner til hvorfor Solskjær og Cardiff har mislykkes med å overleve i Premier League.

For mange baklengsmål, bomkjøp og rare taktiske valg er ifølge Durham grunnen til Cardiffs nedtur. Cardiff slipper inn flere mål per kamp under Solskjær enn forgjengeren Malky Mackay, og Durham mener Solskjær sviktet på overgangsmarkedet.

«Solskjær fikk mye støtte av styret i januar og gjorde seks permanente signeringer. Bare én av disse startet mot Newcastle, backen Fabio. Og han ble tatt av banen for tiende gang på tolv starter i Cardiff», skrev Durham.

FORSVINNER?: Steven Caulker og Gary Medel kan forsvinne fra Cardiff i sommer etter en klausul i kontrakten. Foto: AP Photo/Bogdan Maran
FORSVINNER?: Steven Caulker og Gary Medel kan forsvinne fra Cardiff i sommer etter en klausul i kontrakten. Foto: AP Photo/Bogdan Maran Vis mer

Kommentatoren stusser også over taktikken.

«Jeg undrer på hva manageren tenker med alle byttene. Cardiff spilte bra i Newcastle og lå under med bare ett mål i sluttminuttene. Så tok Solskjær ut en forsvareren og satte inn en offensiv midtbanespiller. Rett etterpå scoret Newcastle to. Hva tenkte manageren? Det var mer kamikaze enn klok coaching», skrev Durham.