Ian Thorpe drømmer fortsatt om Rio-OL

- Jeg innser at det blir tøffere å henge med jo eldre man blir.

 OL-MESTER:  Ian Thorpe har vunnet OL-gull fem ganger. Men han føler seg ikke ferdig i OL-bassenget. Foto: Karim Jaafar / Al Watan Doha / AFP / NTB Scanpix
OL-MESTER: Ian Thorpe har vunnet OL-gull fem ganger. Men han føler seg ikke ferdig i OL-bassenget. Foto: Karim Jaafar / Al Watan Doha / AFP / NTB ScanpixVis mer

Svømmeren Ian Thorpe klarte ikke å kvalifisere seg til London-OL i fjor, men australieren drømmer likevel om å være med i Rio-OL i 2016.

Thorpe har vært olympisk mester fem ganger, etter at han debuterte som tenåring på hjemmebane i Sydney-OL for 13 år siden. Nå er han i tøff trening under russerens Gennadi Touretskis regime, og det ser ut til å fungere bra.

- Jeg er enig i at jeg begynner å trekke på årene, men når jeg innrømmer det, skal dere være klar over at jeg ikke har tatt noen endelig beslutning på om jeg skal satse mot enda et OL eller ikke, sier Thorpe.

Dersom han velger å gå for deltakelse i Rio-OL vil han være 34 år når lekene starter.

- Jeg innser at det blir tøffere å henge med i toppen jo eldre man blir, men likevel har svømmere som Aleksander Popov vist at det er mulig å svømme fort også for folk i 30-årene, sier Ian Thorpe. Foreløpig tar han en dag av gangen.

- Dersom treningen går bra og jeg gjør framskritt, får vi se hva som skjer. foreløpig er jeg tilbake i treningen uten å ha tatt noen avgjørelser om framtiden verken på den ene eller andre måten, forteller australieren.

Thorpe la opp i 2006 på grunn av manglende motivasjon som han sa den gangen. Likevel kom han tilbake i 2011, men klarte ikke å kvalifisere seg for en plass på det australske OL-laget i svømming.

(NTB)