Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Ibba» lekte inn tre mål i debuten for Norge

Sjekk 25-åringens lekkerbisken i futsalmøtet med Malta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Malta - Norge 2-7

(Dagbladet): Med tre EM-kvalikkamper like rundt hjørnet lader det norske futsallandslaget opp med to oppkjøringsmatcher mot Malta denne uka.

Den første ble spilt i går og endte med en komfortabel 7-2-seier til Norge - mye takket være noen soloprestasjoner av høy klasse fra debutant Abdurahim «Ibba» Lajaab.

Debutantnervene virket ikke akkurat å ligge tykt utapå 25-åringen da han innledet landslagskarrieren med å finte keeperen ut for å hente pølse, før han satte venstrebeinet bak det høyre og tuppet ballen mellom beina på motspilleren på streken.

Da var det bare spilt to minutter av kampen

- Hadde jeg skutt med en gang hadde jeg bommet. Keeperen trodde at jeg skulle skyte, slengte seg, og så dro jeg den mellom beina, sier Ibba til Dagbladet.

Det andre målet, kort tid etter at Malta hadde utliknet til 1-1, er han enda bedre fornøyd med. Spissen fikk ballen på midtstreken med to motspillere rundt seg, skjermet den vekk fra begge og trakk seg innover i banen. Fra ni meter banket han ballen knallhardt i mål.

- Det første målet er nok gøyest å se på, men jeg er mer fornøyd med det andre hvor jeg viker unna to mann og skyter i lengste hjørne.

Norge ledet bare 2-1 til pause, men det var klasseforskjell i 2. omgang og Ibby fullførte sitt hattrick.

Han har vært en klubbnomade tross sin unge alder. Tid daglig spiller han i adeccoligaklubben Strømmen, men han har en fortid i både Skeid, Moss, Borussia Mønchengladbach, Vålerenga, Notodden og Mjøndalen.

Steget opp i Tippeligaen har han imidlertid til gode å ta.

- Det hadde vært moro å få muligheten, jeg må bare fortsette å prestere. Drømmen er uten tvil å spille i Tippeligaen. Gutta mine spiller i Vålerenga. Shelton, Fellah, Singh, Nouri, Dawda og Mos er gode kompiser. Jeg har vært ni år i førstedivisjon, så det er på tide å ta steget snart, sier han.

- Er du best inne eller ute?

- Jeg tror jeg er bedre ute, der er det mer rom. Men jeg har hørt begge deler. Det fine med å spille inne er at du lærer så mye fortere. Du kommer i mange flere situasjoner, og når du får uttelling gir det mye selvtillit.

- Hvordan beskriver du deg selv som spiller?

- Jeg er stor og sterk, flink til å holde på ballen og god én mot én.

- Rask også?

- Ja, jeg har slanka meg litt, sier han.

I kveld spiller Norge en ny kamp mot Malta, før alvoret tar til neste uke med EM-kvalik i Irland. Der møter de vertsnasjonen, Israel og Andorra.

Landslagssjef Esten O. Sæther jobber også som sportskommentator i Dagbladet.

DRØMMER OM TIPPELIGAEN: - Det er på tide å ta steget, sier Abdurahim Lajaab. Foto: NFF
DRØMMER OM TIPPELIGAEN: - Det er på tide å ta steget, sier Abdurahim Lajaab. Foto: NFF Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!