Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ibba minus Huseklepp = forskjellen på Bodø/Glimt og Brann

Den ene har scoret 12, den andre har scoret to.

TI MER: Bodø/Glimts Ibba har ti mål mer enn Branns Erik Huseklepp så langt denne sesongen. Nå er mannen i gult sikret plass i Tippeligaen neste år, mens Huseklepp må ut i kvalik. Foto: NTB Scanpix
TI MER: Bodø/Glimts Ibba har ti mål mer enn Branns Erik Huseklepp så langt denne sesongen. Nå er mannen i gult sikret plass i Tippeligaen neste år, mens Huseklepp må ut i kvalik. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ (Dagbladet): I går kveld berget Glimt plassen i Tippeligaen, mens Brann styrer mot direkte nedrykk. Forskjellen er én spiss som scorer - og én som ikke gjør det.

- Det kjennes deilig, sa Abdurahim "Ibba" Laajab etter å ha senket Brann med to nye scoringer i 2-1 seieren på Aspmyra.

Med et skudd via et Brann-bein, samt en straffe-scoring, sørget Ibba for sitt Tippeliga-mål nr 11 og 12 for sesongen.

Har svart kritikerne Nå ser norsk-marokaneren frem til å plusse ytterligere på målkontoen i de to siste - borte mot Lillestrøm og hjemme mot Viking.

 - Høsten har vært tøff. Nå kan vi endelig senke skuldrene og spille fotball uten press på oss, sa en gledesstrålende Ibba etter triumfen mot Brann.

 Ikke mange hadde tro på 29-åringen før sesongstart. Mange spådde at futsal-stjernen ville bli for treg og lite målfarlig i Tippeligaen.

Men Ibba har svart kritikerne. Riktignok har han ikke imponert spillemessig hele tiden. Men mål har han scoret, jevnt og trutt. Flere av dem har vært direkte poenggivende for Glimt. Og mot Brann var han banens beste.

- Jeg ender på 14 Nå ser Ibba fremover, og tror han kan klatre ytterligere fra sin delte femteplass på toppscorer-statistikken.

 - Jeg har spesialtreninger med Aasmund Bjørkan (rask og fryktet Glimt-ving på 90-tallet, red.). Aasmund har hele tida sagt at jeg kommer til å score 14 i år. Så jeg får vel score to til da, sier Ibba og gliser.

 Klarer han å nå målet, er det gode sjanser for avansement på toppscorerlista. Tre av de fire han har foran seg - Moldes Elyounoussi, Haugesunds Grytkjær og Rosenborgs Søderlund - har alle 13 mål.

Bare Vålerengas Vidar Örn Kjartansson er umulig å ta igjen, med sine 25.

Huseklepps flopp-år I likhet med Ibba, har jevngamle Erik Huseklepp spilt i samtlige 28 seriekamper i år (sju av dem som innbytter, slik som på Aspmyra i går).

Men ca jevngamle Huseklepp (30) - i mange år en skinnende stjerne på klubb- og landslag - har floppet fullstendig i år. Iallfall foran mål.

For mens Ibba har puttet 12 ganger for Glimt, står Huseklepp med skarve to scoringer for Brann.

- Dere står i klar og skarp fare for å rykke ned. En surrealistisk situasjon, Huseklepp?

- Nei, det syns jeg ikke. Vi har vært der nede i hele år, og er blitt vant til det. Nå får vi bare håpe at vi slår Sogndal på Stadion søndag, slik at vi iallfall berger kvalik, sier Huseklepp - og legger til:

 - Vi er nødt til å slå dem.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!