Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

IBF tok fra Fury VM-tittelen

- Det kan vi ikke godta.

STRIPPET: Tyson Fury sikret seg VM-titlene i tungvekt i IBF, WBA og WBO da han slo Vladimir Klitsjko, men nå har han bare to av disse titlene igjen.
STRIPPET: Tyson Fury sikret seg VM-titlene i tungvekt i IBF, WBA og WBO da han slo Vladimir Klitsjko, men nå har han bare to av disse titlene igjen. Vis mer

Tyson Fury sikret seg VM-titlene i tungvekt i IBF, WBA og WBO da han slo Vladimir Klitsjko, men nå har han bare to av disse titlene igjen.

International Boxing Federation (IBF) ville ikke godkjenne den returkampen briten har avtalt med Klitsjko. Dermed står Fury tilbake med bare to titler.

Årsaken til at IBF ikke vil godkjenne Fury som tungvektsmester i forbundet sitt, er at Klitsjko ikke er førsteutfordrer, og IBF kjører en hard linje på dette området.

- Jo, jeg kan bekrefte at vi har fratatt Fury VM-tittelen, sa Lindsey Tucker til BBC tirsdag. Hun sitter som leder for tittelkomiteen i IBF.

- Vi har Vyatsjeslav Glazkov som vår førsteutfordrer. Men i stedet for å møte ham, inngår Fury avtale om en returkamp mot Klitsjko. Det kan vi ikke godta, fortsatte Tucker.

Sterk utfordrer Glazkov som er 31 år gammel og landsmann med Klitsjko, har 21 seirer og bare et nederlag på rekordlisten sin til nå. Han blir ansett for å være en svært sterk bokser. Selv om ikke Fury kommer til å møte ham, ser det ut som om ukraineren likevel får en sjanse til å bokse om VM-beltet til IBF, for nå kommer han til å bli den ene av to boksere som skal gjøre opp om den ledige tittelen Fury er blitt fratatt.

Briten står med 25 strake seirer på like mange kamper etter seieren over Klitsjko, som ble feid vekk fra boksetronen han har sittet på i 11 år. Det var en soleklar poengseier Fury sikret seg i kampen 28. november.

En av forutsetningene for at Fury skulle få kampen mot Klitsjko var at ukraineren skulle få muligheten til en omkamp, dersom han skulle tape, og den er den klausulen Fury nå er innstilt på å oppfylle.

Klitsjko klar Klitsjko som mener han kan komme tilbake på VM-tronen igjen, tross sine 39 år, har sagt at han skal i gang med treningen så raskt som mulig, for å møte Tyson Fury igjen. Foreløpig er det ikke satt noen dato for returoppgjøret.

Briten vil at omkampen skal gå på Wembley i London, men det er heller ikke avklart. Det vil uansett går en del måneder før kampen kommer på plakaten, og i mellomtiden er altså Fury blitt en VM-tittel fattingere.

DA han slo Klitsjko i Düsseldorf fikk han med seg den aldrende ukrainerens VM-belter i IBF, WBA (World Boxing Association) og WBO (World Boxing Organization).

Den fjerde store tungvektstittelen, i World Boxing Council (WBC) er det amerikaneren Deontay Wilder som sitter på i øyeblikket.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media