Ibrahimovic scoret drømmemål - raste etter kampen

Alder er bare et tall, sies det. Zlatan Ibrahimovic har kanskje rukket å bli 37 år gammel, men det stopper ham ikke fra å score mål av det akrobatiske slaget.

AKROBATIKK: Zlatan Ibrahimovic vartet opp med akrobatikk fra aller øverste hylle da LA Galaxy tok i mot New England Revolution. Video: strivesport.com. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

For selv om LA Galaxy endte opp med å tape kampen mot New England Revolution 1-2, var det Ibrahimovic som sto for kampens øyeblikk. På stillingen 0-2, reduserte han med en drømmescoring, drøye fem minutter før slutt.

Som så mange ganger før, vartet han opp med et brassespark.

Et innlegg fra høyre landet hos svensken, som tok ned ballen på brystkassa, før han vippet den opp til seg selv. Til tross for at det var mye folk inne i boksen, snudde han seg 180 grader rundt og kastet seg i lufta. Med et brassespark sendte han ballen på vakkert vis opp i det nærmeste hjørnet - utagbart for Revolution-keeper Brad Knighton.

Jørgen Skjelvik spilte for øvrig hele kampen for LA Galaxy. I Hollywood-klubbens forsvarsrekke klarte han ikke å hindre Cristian Penilla og Teal Bunbury fra å score, og dermed sikre seieren for New England «Revs».

Tap til tross, scoringen ble - ikke overraskende - kåret til kampens øyeblikk av MLS Soccer, og det skal ganske mye til for at Zlatans akrobatikk ikke blir rundens mål også. Samtidig er det utvilsomt en sterk kandidat til årets scoring, selv om MLS-sesongen bare er 16 kamper gammel.

Zlatan var imidlertid alt annet enn fornøyd etter kampen.

– Jeg er veldig misfornøyd og irritert nå. Det her duger ikke. Det var ikke en spesielt vanskelig kamp å spille, men det er tungt at vi ikke får det resultatet vi ville ha, sa 37-åringen, og fortsatte:

- Jeg synes ikke motstanden var veldig god. Det var tøft å tape denne kampen. Vi skulle ha vunnet. Realistisk sett er vi kanskje ikke bedre enn dette, la han til, og sa at denne kampen burde man glemme så fort som mulig.

Dette var Galaxys tredje strake tap hjemme på StubHub Center, men formsvikten på hjemmebane til tross, klubben har hatt en god sesong til nå. De er godt i gang med å revansjere fiaskoene fra de to siste sesongene.

Klubben fra Los Angeles har alltid vært en gigant i USA, men de siste to åprene har de ikke klart å sikre en playoff-plass, noe de får ved å bli blant de seks beste i sine respektive regionale ligaer, øst og vest.

Galaxy er nå nummer to i Western Conference, bare bak byrival Los Angeles FC, som har tidligere Stabæk-trener Bob Bradley som sjef. Galaxy, som var Ola Kamaras klubb før han dro til Kina, står med 28 poeng, og er ni poeng bak LAFC.

Mye av æren skal Zlatan, som fyller 38 i oktober, ha. Superstjernen står nå med tolv scoringer på like mange kamper.

Og det er lite som tyder på at han er ferdigscoret.