FORELØPIG INGEN RETESTING: Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) avviser at de har begjært ny testing av dopingprøvene tatt under OL i Sotsji.
Illustrasjonsfoto: THE CANADIAN PRESS/Mike Ridewood/NTB Scanpix
FORELØPIG INGEN RETESTING: Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) avviser at de har begjært ny testing av dopingprøvene tatt under OL i Sotsji. Illustrasjonsfoto: THE CANADIAN PRESS/Mike Ridewood/NTB ScanpixVis mer

IBU avviser at de har begjært ny testing av dopingprøver

- Dette handler om OL og da er det ikke vi som har ansvaret.

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) avviser at de har begjært ny testing av dopingprøvene tatt under OL i Sotsji.

IBUs visepresident James Carrabre sa tirsdag at de skulle reteste prøvene.

- Det stemmer at han sa det, men dette handler om OL og da er det ikke vi som har ansvaret, sier IBUs norske president, Anders Besseberg, i et intervju med Reuters.

- I OL utføres testene av Verdens Antidopingbyrå (WADA) og Den internasjonale olympiske komité (IOC). Vi kan be WADA og IOC om å teste prøvene på nytt, men det har vi ikke gjort. Carrabre har ikke vært i kontakt med meg, sier Besseberg.

Skiskyttersporten har vært rammet av flere dopingtilfeller den siste tiden.

- Vi tester døgnet rundt og er på tå hev. Vi tar også vare på prøver over lengre tid og har full tiltro til våre eksperter. Jeg er stolt over at vi har avslørt så mange juksere, sier Besseberg.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram