SNAKKER MED BEINA: Henning Hauger synes det foreløpig går bedre med fotballen enn på språkfronten. Hannover-spilleren kommuniserer forløpig bare ved hjelp av enkel skoletysk. Foto: Gepa/Digitalsport
SNAKKER MED BEINA: Henning Hauger synes det foreløpig går bedre med fotballen enn på språkfronten. Hannover-spilleren kommuniserer forløpig bare ved hjelp av enkel skoletysk. Foto: Gepa/DigitalsportVis mer

«Ich bin Henning»

Henning Hauger mer bekymret for tysken enn benketilværelsen.

HANNOVER (Dagbladet): Henning Hauger har fått svært lite spilletid i Hannover etter overgangen i sommer. Uten at det bekymrer landslagsspilleren.

- Jeg er kommet inn på et lag som presterer veldig bra. De på midtbanen gjør det svært bra, så det er ikke så enkelt å spille seg inn på laget her i Hannover, sier Hauger til Dagbladet etter å ha sett hele Hannovers kamp mot Hertha Berlin fra sidelinja.

Om en drøy uke møtes landslaget foran de avgjørende EM-kvalikkampene mot Island og Danmark. Til tross for lite spilletid, er ikke Hauger spesielt bekymret for formen.

- Jeg er ikke bekymret. Treningene er steintøffe og jeg føler egentlig at formen er bedre en noen gang. Det er et tydelig nivåforskjell fra hjemme i Norge.

Middels tysk - Jeg er selvfølgelig klar over at, på lang sikt, så er det ikke så heldig om jeg ikke får spille, men det kan jeg ikke bekymre meg for nå. Jeg er akkurat kommet ned, så jeg må være tålmodig, sier Hauger, som er fornøyd med å ha lagkamerat Moa i samme by.

- Det er greit å ha noen å prate norsk med.

Hvordan går det med tysken?

Det blirr litt skoletysk. «Ich bin Henning» er vel noe av det lille jeg kan. Jeg må lære meg det etter hvert, sier en flirende landslagsspiller.

Trives i byen Hannover er ikke den byen i Tyskland som har rykte på seg for å være den vakreste. Hauger er derimot positivt overrasket. Ikke bare kom han til en flott klubb, byen er i tillegg ganske så fin.

- Jeg trives utrolig godt i klubben. Det er en veldig sammensveiset gjeng og vi fungerer godt sammen. Byen er fin den og, sier Hauger.

Nå gjelder det bare å vente på at sjansen skal by seg på klubblaget. Tirsdag er den tidligere Stabæk-spilleren uansett tilbake i Norge på landslagssamling.