Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ida Marcussen bryter med landslaget

Fortsetter alene.

DÅRLIG SESONG: Ida Marcussen vil konkurrere utenfor elitegruppa neste år. Foto: REUTERS/Miro Kuzmanovic
DÅRLIG SESONG: Ida Marcussen vil konkurrere utenfor elitegruppa neste år. Foto: REUTERS/Miro Kuzmanovic Vis mer

|||Sjukjemperen Ida Marcussen bryter med landslaget og friidrettsforbundets elitegruppe og fortsetter på egen hånd.

Hun bestemte seg for dette sammen med trener Lucas Udelhoven etter et telefonmøte med Ronny Nilsen i Norges Fri-idrettsforbund nylig, skriver fvn.no.

- Vi føler at dette er det eneste riktige. I stedet for stresset det medfører at forbundet blander seg inn med én gang et stevne ikke går etter planen, får vi nå frihet til å satse som vi vil. Det har vært vår suksessformel, sier Ida Marcussen - som er topp motivert til å revansjere sin svært skuffende sesong.

Det toppet seg for Marcussen og trener Udelhoven etter VM i Berlin, der Marcussen ble nest sist i sjukampen. Friidrettsforbundet sa etter mesterskapet at Udelhovens trenerrolle ville bli tema.

Nå sier Udelhoven at han ikke er blitt kastet ut.

- Ida har fått full økonomisk støtte, men vi har ikke fått støtte til opplegget vårt. Men jeg er ikke blitt kastet ut, understreker Udelhoven.

Ida Marcussen mistet 60 prosent av støtten sin da hun ble degradert fra elitegruppen til mesterskapsgruppen. Etter at hun nå definitivt har brutt med forbundet, forsvinner også de siste 40 prosentene hun har hatt i økonomisk støtte.

- Jeg tar til etterretning det valget Lukas og Ida har gjort, selv om jeg mener at vi har lagt forholdene godt til rette for et fortsatt samarbeid. Døren står åpen for dem hvis de velger å ombestemme seg, og Ida trenger ikke prestere bedre enn tidligere for å bli tatt ut til representasjonsoppgaver fremover, sier sportssjef Ronny Nilsen i Norges Fri-idrettsforbund i en kommentar.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media