Ida Marcussen dropper sjukamp - bytter øvelse

- Tresteg er en veldig spennende øvelse som utfordrer Ida. 

TRESTEG: Ida Marcussen skal nå satse på tresteg.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TRESTEG: Ida Marcussen skal nå satse på tresteg.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ida Marcussen (28) flytter fokus fra sjukamp til tresteg, melder Fædrelandsvennen. Målet er å sette norsk rekord i løpet av to til tre år.

Det betyr at hun må forbedre persen sin fra 11,90 meter som hun klarte på Fana stadion i Bergen i 2005, til å hoppe over 13,83 meter. Det er Lene Espegrens norske rekord fra 1999. Marcussen ligger plassert som nummer 48 på listen over Norges beste tresteghoppere på kvinnesiden gjennom alle tider.

Etter å ha vært med i ti strake internasjonale mesterskap på rad, gikk både EM og OL uten sjukjemper Marcussen i år. Hun var aldri i nærheten av å kvalifisere seg. Sesongen hun nettopp har avsluttet har vært den dårligste for henne noensinne etter at hun slo gjennom med VM-sølv for junior i Beijing i 2006.

Året etter satte hun norsk rekord i sjukampen med 6226 poeng i VM i Osaka og tok 11.-plassen. Pilene pekte oppover og framtiden så lys ut, men så kom stagnasjonen.

Ny glød

Trener Lukas Udelhoven tror at Ida Marcussen kommer til å få ny glød ved å bytte øvelse. Han har fulgt henne entusiastisk i alle år, og entusiasmen er ikke mindre nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer