Ida Marcussen hudflettet Rodal på direkten

- For meg betyr ikke Vebjørn Rodal noenting!

 RASTE:  Ida Marcussen var rasende på Vebjørn Rodal i dag. FOTO: NTB / SCANPIX
RASTE: Ida Marcussen var rasende på Vebjørn Rodal i dag. FOTO: NTB / SCANPIXVis mer

MOSKVA(Dagbladet): Det var etter dagens avsluttende øvelse i VMs sjukamp at Ida Marcussen gikk til frontalangrep på NRKs ekspertkommentator og tidligere OL-mester i friidrett, Vebjørn Rodal.

- Hvis han hadde hatt litt innsikt i hvordan jeg har forberedt meg så hadde ting kanskje vært litt annerledes, sier en opprørt Marcussen til NRK.

Mange har stilt spørsmål ved Marcussens utvikling i sjukamp. Norges Friidrettsforbund har trukket støtten til henne og trener Lukas Udelhoven etter at de to har insistert på å gå sine egne veier.

Kritikk De veiene har dessverre ikke gitt sportslig framgang de siste årene.

Rodal har tidligere blant annet sagt følgende om Marcussens prestasjoner:

-  Jeg tror først og fremst det skyldes feil eller for dårlig trening, rett og slett. Jeg mener bestemt Ida Marcussen har et talent som bør forvaltes til noe bedre enn det som skjer her, sa han til NRK.

Rodal er ikke imponert over utviklingen hun har hatt, og mener tiden er overmoden for forandring.

- Nå har de prøvd sammen de to i seks-syv seniorsesonger uten å få til noe som helst som minner om framgang. Da synes jeg Lukas Udelhoven bør være såpass ydmyk at han hopper ut av sin egen lekegrind, sier Rodal kontant.

Helt tullete Etter at kveldens sjukamp var ferdig, med Marcussen på 18. plass, var det tydelig at en del oppspart raseri kom til overflaten. Lett forkjølet sa hun følgende til NRK like etter 800-meteren:

- Jeg er i toppform, men jeg er syk. Dette er en melding til Vebjørn Rodal. Jeg syns han skal passe seg litt når han ikke kjenner hvordan jeg har trent eller forberedt meg fram mot mesterskapet. Jeg syns du skal tenke deg om før du uttaler deg for mye om det, sa Marcussen.

Hun syns kritikken mot henne og trener Udelhoven, spesielt fra Rodal, er «helt tullete», og sier at ingen som har uttalt seg kritisk om opplegget deres kjenner dem.

- Det er respektløst overfor Lukas, sier Marcussen på NRK.

- For meg betyr ikke Vebjørn Rodal noenting, men han skal ikke snakke for høyt når han ikke vet noe!

Burde gjort mer Rett etter klokka åtte avbrøt Rodal sin jobb som ekspertkommentator for å gi Marcussen sitt svar på kritikken.

- Ei så grei og talentfull jente som imponerte så stort som junior, burde ha greid mer. Det har gått seks år uten at det har skjedd noen verdens ting, sier Rodal til NRK. Han kan ikke forstå at Marcussen ikke er interessert i å ta til seg noe kritikk.

 OMDISKUTERT:  Lukas Udelhoven har fått krass kritikk av Vebjørn Rodal.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
OMDISKUTERT: Lukas Udelhoven har fått krass kritikk av Vebjørn Rodal. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Er det da ikke morsomt og inspirerende å få noen nye impulser? Det må da være spennende det, sier Rodal.

Den olympiske mesteren mener sjukamp-utøveren burde ha utviklet seg mye mer enn hun har gjort.

- Med det utgangspunktet hun har fortjener hun noe mer enn en 18.plass i et VM. Den jenta som hun slo i junior-VM i 2006 har tatt medalje i etterkant, avslutter Rodal.

I intervju med Dagbladet innrømmer Rodal at han er overrasket.

- Ja litt, at de kanskje ikke ønsker å bruke innspillet mer konstruktivt. Jeg håper uansett de bevarer entusiasmen, sier han til Dagbladet.

- Jeg vil understreke at jeg har stor respekt for både Ida og Lukas. De har begge stor entusiasme og satser tøft. Dette var ment som en konstruktivt utspill.

- Reaksjonen hadde kanskje noe med timingen på utspillet ditt å gjøre?
- Ja, det kan nok ha virket inn.