Ida Marcussen i rute til norsk rekord

- Føler at alt er mulig nå.

LEVERER GODT: Ida Marcussen i EM i Finland.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
LEVERER GODT: Ida Marcussen i EM i Finland. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Ida Marcussen mener hun er i rute til å sette norsk rekord i sjukampen på Olympiastadion i Helsingfors, men da må hun ha en svært god avslutningsdag.

Hun ligger på 15.-plass etter de fire første øvelsene etter å ha satt årsbeste både på 100 meter hekk, i høyde og på 200 meter. Hun var ikke langt bak årsbesteresultatet i kule heller.

Hun fikk en god innledning på konkurransen med 14,08 på 100 meter hekk. Deretter fortsatte hun med 1,71 meter i høyde, 13,29 meter i kule og 25,14 på den avsluttende 200-meteren.

Det gir 3455 poeng og 15.-plass, mens Ljudmyla Josypenko fra Ukraina som leder, har 3785 poeng.

- Den norske rekorden på 6226 poeng er innen rekkevidde, men jeg er avhengig av en god dag lørdag. Det er ikke så mange i hele verden som kan slå avslutningsdagen min i sjukamp, så nå gjelder det bare å flyte videre, sa Ida Marcussen til NTB etter at de fire første øvelsene var over.

Det er lengde, spyd og 800 meter som gjenstår lørdag.

Gøy - Det var virkelig gøy å løpe 200-meteren her nå, men jeg må innrømme at svingene var litt rare. Det jeg har gjort her i EM nå, viser at jeg har potensial, og jeg er mest fornøyd med at formen er på vei og der den skal være, sa Marcussen.

- Det er også helt klart at jeg føler formen er så god at det kan ende med rekord. Da er jeg også over OL-kravet. Det bør holde til London-billett, for dersom de tar ut noen på B-krav, må de ikke gjøre forskjell, sa hun.

- Jeg føler vel at alt er mulig nå.

Den norske rekorden hennes på 6226 poeng er fra VM i Osaka i 2007. Etter det har det ikke gått som forventet for henne, og årsbeste i sjukamp før EM er på 5876 poeng. Nå ser det ut som om hun er i ferd med å forbedre det resultatet kraftig, men dersom hun skal til OL, er det også nødvendig.

Formstigning - Ida har gjennomført en god konkurranse til nå og prestert fire veldig gode resultater. Det er helt tydelig en klar formstigning, sa trener Lukas Udelhoven til NTB fredag.

- Hun fikk en veldig god start på denne sjukampen, så jeg kan ikke si annet enn at jeg er ganske fornøyd. Dette var nær full klaff. Det er, for eksempel, lenge siden hun var over 13 meter i kule. Hekkløpet gikk i lett motvind, men likevel klarte hun årsbeste.

- Jo, hun er i rute til å klare OL-kravet på 6200 poeng, og da er også den norske rekorden innen rekkevidde, mente trener Udelhoven.

(NTB)