Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ida Marcussen kan være på vei til OL

Etter god første dag av sjukampen i et belgisk stevne.

KAN BLI OL KLAR: Ida Marcussen hadde en god dag på jobben i et belgisk stevne.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KAN BLI OL KLAR: Ida Marcussen hadde en god dag på jobben i et belgisk stevne. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Sjukjemperen Ida Marcussen kan være på vei til å sikre OL-billett etter første dag av sjukampen i et belgisk stevne, mens situasjonen er noe mer usikker for 5000-meterløperen Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Marcussen, som endte på niendeplass i EM forrige uke, etter å ha prestert sin beste sjukamp siden 2008, innledet med 14,08 på 100 meter hekk i lørdagens konkurranse. Hun fortsatte med 1,69 meter i høyde og fikk 13,31 meter i kule. På 200-meteren, som avsluttet første dag, fikk hun 25,10.

- På hekken hadde Ida Marcussen en motvind på tre meter per sekund. Det blåste sterkt under hele konkurransen, så hun hadde sterk motvind også på 200-meteren. I tillegg var det regn, noe som betyr svært dårlige forhold, forteller sportssjefen i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen i en sms til NTB.

Under de rådende forholdene må resultatene til Marcussen karakteriseres som brukbare, og hun har i alle vist at hun fortsetter framgangen fra EM.

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp på 15.30 i Bottrop. Det er identisk med B-kravet til OL. Hun løp på 15.28 i det norske elitestevnet i Lillestrøm tirsdag. Det betyr at hun har løpt like under og så vidt over B-krevet i løpet av fem dager. Om det holder til OL-billett gjenstår å se.

I Heusden løp Vladimir Vukicevic 110 meter på 13,75, to tideler bedre enn persen han hadde før EM. I EM løp han på 13,65 og satte norsk U23-rekord på vei til semifinalen.

Thomas Roth, som overrasket med å løpe seg inn til åttendeplass i EM-finalen på 800 meter, klarte 1.47,32 på 800 meteren i Heusden lørdag kveld.

Sjukampen til Ida Marcussen fortsetter med de siste tre øvelsene søndag, og Ronny Nilsen kommer med sin siste innstilling til OL-laget søndag kveld, etter at Erik Tysse har gått sin kvalifiseringen på 20 kilometeren i Os utenfor Bergen.

Det siste norske OL-uttaket blir gjort mandag.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling