SKUFFET: Ida Marcussen som skuffet stort under første dag av sjukampen i VM, fikk ingen opptur i lengdekonkurransen som innledet dag to av konkurransen heller.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SKUFFET: Ida Marcussen som skuffet stort under første dag av sjukampen i VM, fikk ingen opptur i lengdekonkurransen som innledet dag to av konkurransen heller. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Ida Marcussen langt bak teten etter lengde-konkurransen

Tung VM-start.

Ida Marcussen som skuffet stort under første dag av sjukampen i VM, fikk ingen opptur i lengdekonkurransen som innledet dag to av konkurransen heller.

Hun klarte 5,89 meter i det beste av de to gyldige hoppene hun hadde. Det ga 24.-plass og var langt unna årsbeste, som var på 5,94 før VM. Persen til Marcussen i øvelsen er på 6,47 meter, men det er mange år siden.

Lengdekonkurransen ble dramatisk da Katarina Johnson-Thompson, som lå på annenplass sammenlagt etter første dag, tråkket over i alle tre hoppene og ble stående uten resultat. Det siste hoppet hennes var hårfint dødt.

Den engelske favoritten falt ned til 30.-plassen i sammendraget. Hun ligger noen få poeng bak Ida Marcussen før de siste to øvelsene.

Tyske Claudia Rath var lengst i lengdekonkurransen med et hopp på 6,61 meter, og etter fem av de sju øvelsene er det fortsatt Jessica Ennis-Hill som leder. OL-dronningen fra London har 4990 poeng og seiler mot en sikker seier. Canadiske Brianne Theisen Eaton på annenplass ligger 102 poeng bak. Ida Marcussen på 29.-plass har 4051 poeng.

Sjukampen fortsetter med spyd på formiddagsøkta søndag.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram