Ida Marcussen med svak VM-åpningen

Nummer seks på 100 meter hekk.

JAKTER OPPTUR: Ida Marcussen endte på sjetteplassen i det første heatet på 100 meter hekk for kvinner i sjukampen i VM lørdag. Tiden ble ikke bedre enn 14,47.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
JAKTER OPPTUR: Ida Marcussen endte på sjetteplassen i det første heatet på 100 meter hekk for kvinner i sjukampen i VM lørdag. Tiden ble ikke bedre enn 14,47. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Ida Marcussen endte på sjetteplassen i det første heatet på 100 meter hekk for kvinner i sjukampen i VM lørdag.

Tiden ble ikke bedre enn 14,47. Marcussen fikk ikke akkurat noen «flying start» i mesterskapet, der hun har 14,10 som årsbeste på korthekken, og der hun har en personlig rekord 13,96. Cubanske Yorgelis Rodriguez vant heatet til Marcussen med 13,73.

Høyde som var andre øvelse i sjukampen på formiddagen lørdag, ble heller ingen suksess for Marcussen. Hun gikk over 1,68 meter, men misset i alle tre forsøkene på 1,71 meter, og dermed var den øvelsen over. Hun har en personlig rekord på 1,74 meter i øvelsen, men var langt bak den, og også langt bak noteringen hun hadde da hun satte norsk sjukamprekord i 2007.

Rekord Målet til Marcussen er å prestere på resultater i nærheten av, eller helst under, den norske rekorden i sjukamp på 6226 poeng. Den har Ida Marcussen selv fra VM i Osaka i 2006. Den gangen, da hun endte å på 11.-plassen i mesterskapet totalt, åpnet hun med 14,16 på korthekken.

Hun var langt unna den tiden i Fugleredet lørdag morgen. Den aller raskeste på åpningsøvelsen i sjukampen for kvinner lørdag var nederlandske Nadine Visser. Hun løp inn til 12,81 sekunder og satte personlig rekord.

Britiske favoritter Jessica Ennis-Hill, sjukampdronningen fra OL i 2012, åpnet med nest beste tid på korthekken lørdag morgen og fikk 12,91 sekunder. Det vil si at hun er med i medaljekampen for fullt. Det er også Lagvenninnen Katarina Johnson-Thompson, som løp inn til 13,37 og endte på niendeplass.

Av de 32 som fullførte korthekken, endte norske Ida på 30.-plass. Hun kom med til VM i 12. time etter å ha klart VM-kravet i fjor. I denne sesongen har hun plundret med å oppnå gode resultater.

Hun har ikke vært over 5900 poeng i noen av de fem sjukampene hun har deltatt i denne sesongen, og det ser ut som om hun skal få problemer med å komme opp på et nivå over 5900 poeng også i VM etter korthekkstarten lørdag morgen.

Etter en heller svak sesong fikk ikke Marcussen den åpningen hun drømte om i VM heller, selv om hun påstår at formen skal være god.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram