JAKTER VM-PLASS:  Ida Marcussen. Foto: Bjørn Langsem
JAKTER VM-PLASS: Ida Marcussen. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Ida Marcussen nærmere VM-plass:- Har fått positive rapporter

Må prestere på tester.

Sjukjemperen Ida Marcussen er i Sør-Korea for å gjøre de siste forberedelsene til VM i Beijing sammen med trener Lukas Udelhoven. Mye tyder på at hun kan være nær en plass på det norske laget.

Marcussen har vært med i alle store internasjonale mesterskap siden 2007 i Osaka. Hun er kvalifisert også i år, men har ikke vært over 5900 poeng i mangekampen. Derfor har sportssjef Ronny Nilsen i Norges Friidrettsforbund ventet med å ta henne ut.

Kravet klarte hun i fjor, men i og med at hun ikke har vært helt på topp i sjukampkonkurransene i år, har Nilsen bedt henne dokumentere form.

- Det er ikke flere mangekampstevner igjen før VM. Derfor har Marcussen fått beskjed om å vise at hun er god nok gjennom å vise formstigning i eksplosive øvelser, som sprint og hopp, forteller Nilsen til NTB.

Positivt Marcussen klarte sølvet i Universaden, og hun har vært med i et lokalt stevne i Gwangju, der hun trener før VM. Trener Udelhoven forteller at testen på god form blir lagt inn i treningen før mesterskapet i Beijing.

- Jeg har fått positive rapporter fra Sør-Korea når det gjelder Marcussen, men jeg har foreløpig ikke fått dokumentert noen resultater. Det har jeg bedt om å få fra koreanerne.

Nilsen vil ikke foregripe begivenhetenes gang før han har den endelige dokumentasjonen.

- Når jeg har de nødvendige dataene, må jeg vurdere om det er godt nok for VM-deltakelse eller ikke, sier sportssjefen.

Mot siste sjanse Åtte norske utøvere er klare for VM. På kvinnesiden er det sprinteren Ezinne Okparaebo, hekkeløperne Amalie Iuel (400 meter) og Isabelle Pedersen (100 meter) samt 5000-meterløperen Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Blant herrene er selvsagt Henrik Ingebrigtsen klar på 1500 meter. Langdistanseløperen Sindre Buraas har vært godt under kravet, og det har også kappgjengerne Erik Tysse og Håvard Haukenes.

Onsdag er det internasjonalt stevne i København, og der skal Thomas Roth og Jaysuma Saidy Ndure gjøre nye forsøk på å komme med i troppen. Roth var nær ved å klare det i Diamond League-stevnet i Stockholm, men ødela alt da han falt like før mål på 800-meteren. Ndure sliter med sykdom i kroppen.

- Det er helt klart Roth og Ndure er den som ligger nærmest en plass på VM-laget. Vladimir Vukicevic er også med i København, men han må løpe på 13,47 for å klare kravet. Det er under norsk rekord, og et stykke fram for hans del, slår sportssjefen fast overfor NTB.

Lørdag er det elitestevne på Bislett, og mandag 10. august er fristen for å ha VM-kravet inne, for de utøverne som vil og skal til Kina.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram