REAGERER KRAFTIG: Ida Marcussens trener Lukas Udelhoven truer med at sjukamputøveren ikke vil konkurrere mer for Norge dersom friidrettsforbundet ikke tar affære i epostsaken. 
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
REAGERER KRAFTIG: Ida Marcussens trener Lukas Udelhoven truer med at sjukamputøveren ikke vil konkurrere mer for Norge dersom friidrettsforbundet ikke tar affære i epostsaken. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixVis mer

Ida Marcussen og treneren truer med å droppe Norge om ikke Vukicevic fjernes

Reagerer kraftig på epostsaken.

(Dagbladet): Sjukjemper Ida Marcussens trener Lukas Udelhoven reagerer kraftig på opplysningene som har kommet fram i Dagbladets dekning av epostsaken de siste dagene.

Den anerkjente friidrettstreneren Petar Vukicevic har innrømmet overfor Dagbladet at han rådførte seg med vennen Srdjan Djordjevic - som er en kjent trener og idrettsmedisiner - om forbudte stoffer i perioden 2001 - 2003. Vukicevic bekreftet selv at det gjaldt veksthormoner og testosteron.

Friidrettspresident Svein Arne Hansen har krevd en skriftlig forklaring fra Vukicevic, men Udelhoven mener det ikke er nok.

- Jeg mener at forbundet på bakgrunn av dette er nødt til å gi Petar sparken. Det bør ikke være noen nåde i slike saker. Her må det til en ordentlig oppvask. Hvis ikke norsk friidrett rydder opp fra bunnen av nå, blir det uaktuelt å konkurrere mer for Norge under den ledelsen, sier han til Fædrelandsvennen (bak betalingsvegg).

Konflikt
Lukas Udelhoven og Ida Marcussen har vært i konflikt med friidrettsforbundet (NFIF) tidligere, sist etter at Marcussen valgte å droppe NM for å være med i et stevne utenlands. Marcussen brøt med landslaget for noen år siden.

Treneren avviser likevel at utfallet mot NFIF har noe med det kalde forholdet å gjøre.

- Det er nesten ironisk at vi blir kastet ut av landslaget når dette kommer opp. Hadde jeg vært en del av landslaget nå, hadde jeg gått ut av det umiddelbart. Jeg nekter å reise mer sammen med Petar Vukicevic, sier Udelhoven.

Han legger til at duoen har mest lyst til å satse mot VM i Moskva, men at dersom de må satse videre uten å stille under et flagg, er det et alternativ for Ida Marcussen å satse mot store internasjonale konkurranser der hun kan stille for IK Våg.

Marcussen selv er også overrasket over det som har kommet frem de siste dagene.

- Sjokkerende sak. Det er skummelt at en trener i regi av Norsk Friidrett har interesse av slike metoder, sier hun til Fædrelandsvennen.

Skikkelig behandling
Petar Vukicevic avviser på det mest bestemte overfor Dagbladet at han har gjort noe annet enn å forhøre seg med vennen om forbudte stoffer.

Han hevder deler av e-postene er manipulert, som følge av en langvarig konflikt med eks-kona Turid Syftestad:

 - At mine utøvere bruker det er så idiotisk at jeg ikke gidder å gå inn på det. Min ekskone har tatt den mailen, og så har hun da selv puttet de tingene hun hadde lyst til å putte inn, sa Vukicevic første gang Dagbladet kontaktet ham om e-postene.
Friidrettspresident Svein Arne Hansen skjønner ikke kritikken som kommer fra Lukas Udelhoven:

- Det er jo bare tull for vi holder jo på å rydde opp. Lukas trenger ikke være redd for at vi ikke rydder opp, men alle i Norge har krav på en skikkelig behandling. Vi må få tid til å lese orginalmailene først, og de har vi sendt til oversettelse ettersom de er på et sprak jeg ikke forstår. Vi er lovet svar i løpet av uka, sier Hansen til Fædrelandsvennen.

Da Dagbladet snakket med Petar Vukicevic på fredag henviste han til sin advokat Vidar Strømme. Strømme ville ikke kommentere saken i går, og Vukicevic har ikke besvart videre anrop fra Dagbladet.

Dagbladet har ikke lyktes med å oppnå kontakt med Vidar Strømme i kveld.