Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ida Njåtun perset med 24 sekunder

Men føler hun har mye mer inne.

FORNØYD MED 8. PLASS:  Ida Njåtun overrasket en hel skøyteverden med sin 1500-meter sist helg. Under dagens 5000 fikk hun det litt tøffere. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FORNØYD MED 8. PLASS: Ida Njåtun overrasket en hel skøyteverden med sin 1500-meter sist helg. Under dagens 5000 fikk hun det litt tøffere. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ida Njåtun (19) gikk fra en relativ anonym skøytetilværelse, til umiddelbar stjernestatus i Berlin forrige helg, da hun parkerte nesten hele verdenseliten, og ble nummer to på 1500-meteren.

Asker-jenta satte tre personlige rekorder forrige helg, og i Vikingskipet i ettermiddag, var det duket for en ny. Njåtun gikk for første gang i a-gruppa på 5000-meter, og kom til slutt på 8. plass.

Det spesielle er likevel hvordan hun knuste sin egen «pers».

24 sekunder
Den gamle rekorden hennes var på 7.39,11, og ble satt i Vikingskipet sist sesong.

I dag viste hun at storformen fra forrige helg ikke var noe blaff, og gikk inn til 7.15,53 - altså nesten 24 sekunder raskere enn den gamle personlige rekorden.

- Jeg er kjempefornøyd, men det ble utrolig tungt mot slutten. Jeg holdt vel følge med de beste i omtrent i ni runder, men fikk det tøft på de siste tre rundene, sier hun til Dagbladet.

Det var også mot slutten at hun tapte klart mest til vinneren, tyske Stephanie Beckert, som gikk på 6.59,18.

- Hvor smertefullt var det mot slutten?

- Det var veldig vondt. Jeg så faktisk litt i svart-hvitt på et eller annet tidspunkt, sier hun.

- Har mer inne
Men selv om Njåtun knuste sin egen tidligere bestenotering, føler hun at hun har langt mer inne.

- Jeg føler at jeg har mer inne, og jeg skal helt klart bli bedre framover, sier hun.

Landslagstrener Jarle Pedersen var svært godt fornøyd med Asker-jentas prestasjon på hjemmebane, og poengterer at dette bare var hennes tredje 5000-meterkonkurranse noensinne.

- Ikke glem at hun bare er 19 år. Det tar tid å bli god på 5000-meter, og du må ha erfaring for å klare de fem ekstra rundene sammenlignet med 3000-meteren, sier han.

5000-meteren ble som nevnt vunnet av tyske Stephanie Beckert med 6.59,18. Martina Sablikova fra Tsjekkia på annenplass var 4,77 sekunder bak. I B-gruppen gikk Mari Hemmer på 7.15,84. Det holdt til 7.-plass.

Tidligere i dag gikk en skuffet Håvard Bøkko inn til en femteplass i guttas 1500-meter.

TØFT:  Njåtun får et klapp på skulderen av landslagstrener Jarle Pedersen etter den tøffe 5000-meteren. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TØFT: Njåtun får et klapp på skulderen av landslagstrener Jarle Pedersen etter den tøffe 5000-meteren. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!