Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ida trodde hun skulle til Egypt i dag. Men så ringte Thorir Hergeirsson

Ida Bjørndalen Karlsson (31) sto opp klokka 04.30 for å slutte seg til EM-troppen.

EM-KLAR I 12. TIME: Ida Bjørndalen Karlsson er hentet inn som reserve for Linn Jørum Sulland, som mister EM i Ungarn etter at hun pådro seg brudd i foten. Bjørndalen Karlsson fikk noen minutter mot Serbia i Oslo Spektrum i dag, og håper å bidra med skudd og scoringer i EM. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
EM-KLAR I 12. TIME: Ida Bjørndalen Karlsson er hentet inn som reserve for Linn Jørum Sulland, som mister EM i Ungarn etter at hun pådro seg brudd i foten. Bjørndalen Karlsson fikk noen minutter mot Serbia i Oslo Spektrum i dag, og håper å bidra med skudd og scoringer i EM. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

• Norge - Serbia 30-18.

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Ida Bjørndalen Karlsson (31) ble oppringt av landslagstrener Thorir Hergeirsson seint i går kveld.

«Linn Jørum Sulland mister EM med skade. Du må komme deg til oslo med en gang.»

Omtrent slik var meldingen fra håndballsjefen.

Skulle si nei Ida hadde spilt to kamper for rekruttlandslaget i Sandefjord, og hadde bestemt seg for at hun, som 31-åring, ikke ville være med på flere rekruttsamlinger.

Det fikk være the real thing — eller ingen ting.

Så ble det altså lyd i telefonen.

- Jeg føler at jeg er blitt så gammel til å være med på rekruttsamlinger. Men nå er jeg veldig glad for at jeg ble med på den i Sandefjord. Ellers ville jeg nok ikke blitt tatt ut her, sier Ida Bjørndalen Karlsson til Dagbladet.

EM 2012 Den høyreiste venstrehendte skytteren debuterte på A-landshelt tilbake i mars 2004, men sto bare med ni landskamper fram til kom med i troppen til EM i Serbia i 2012.

Det er hennes eneste mesterskap for Norge — inntil hun ble hasteinnkalt til årets EM-tropp i 12. time.

Mot Serbia i Oslo Spektrum i ettermiddag — håndballjentenes siste test før EM-åpningen mot Romania i ungarske Debrecen neste søndag — fikk hun spille de siste åtte-ni minuttene.

Hun kom til én avslutning, og hadde en straffemiss. Altså ikke all verden den lille tiden hun fikk tillit.

Men det er store sko hun skal fylle i EM. Proffen i danske Team Esbjerg er hentet inn som direkte reserve for målfarlige Linn Jørum Sulland på høyrebacken.

- Hektisk døgn - Det har vært et hektisk døgn. Jeg skulle egentlig reise til Egypt på treningsleir med klubblaget i dag. Så ringte Thorir og sa at jeg måtte dra rett til Oslo. Jeg sto opp klokka 04.30 for å ta toget, og var i oslo klokka 08 i morges. Men Ungarn i stedet for Egypt er et greit bytte det, sier hun og smiler godt.

- Og siden har det gått i ett i hele dag, så jeg merker at jeg er blitt kastet litt inn i det. Det er likevel veldig gøy, samtidig som det er litt kjedelig at det er på bekostning av Linn. Men sånt skjer og kommer sikkert til å skje igjen, sier Ida Bjørndalen Karlsson.

- Har ingen anelse Om minuttene på banen i dag sier hun følgende:

- Jeg har ikke vært med på noen treninger med laget, så jeg visste det ikke vil mye spilletid på meg. Men jeg skulle ønske at jeg scora på straffa. Hadde jeg satt den, så ville det vært godkjent for de få minuttene jeg fikk.

- Hva tenker du om rollen din i EM?

- Jeg har ingen anelse. Jeg tror Thorir vil bruke Nora mye, og så får jeg håpe at jeg gjør det så bra når jeg kommer inn at han vil bruke meg mer.

- Veldig forskjellige Nora Mørk kommer helt sikkert til å få enda mer ansvar for å skyte fra høyrebacken, men Ida håper at hun kan bidra til å fylle den posisjonen.

- Nora og jeg er veldig forskjellige. Det er mer fart i henne og hun spiller nærmere målet, mens jeg er mer lik Sulland, som skytter. Når vi trenger distanseskudd, så håper jeg at jeg kan være med å bidra, sier Ida Bjørndalen Karlsson til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling