Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkelrittet Ringerike Grand Prix, 2018:

Idar (18) satt i sitt livs brudd, så forsvant forhjulet ned i et hull

- Hofta mi er mør og god, sier Idar Andersen.

AU DA! procycling.nos bilder fra Ringerike Grand Prix viser tydelig hvor hard medfart Idar Andersen fikk under velten. I det nederste bildet viser 18-åringen fram såret i hånda, etter at han glemte sykkelhanskene før starten av rittet. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no/privat
AU DA! procycling.nos bilder fra Ringerike Grand Prix viser tydelig hvor hard medfart Idar Andersen fikk under velten. I det nederste bildet viser 18-åringen fram såret i hånda, etter at han glemte sykkelhanskene før starten av rittet. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no/privat Vis mer

(procycling.no): 18 år gamle Idar Andersen fra Gauldal satt egentlig helt perfekt i det, etter at han hadde gått etter Krister Hagen og Audun Brekke Fløtten omtrent halvveis inn i Ringerike Grand Prix.

Les også: Arvesen: - Kjørte nok sitt livs løp

Trioen hadde nettopp klatret opp toppen av Salatbakken før Leine, og gjorde seg klare til å stupe ned igjen.

Andersen lå sist i rekka, da forhjulet hans plutselig forsvant ned i et hull i veibanen. procycling.no satt på i følgebilen rett bak ham, og vi måtte bremse kraftig ned der unggutten ble slynget over sykkelen og rullet rundt på veibanen.

VOND NATT: Ble det nok for Idar Andersen. Gauldal SK la inn en overnatting på Elverum på vei hjem mot Sør Trøndelag. FOTO: Privat
VOND NATT: Ble det nok for Idar Andersen. Gauldal SK la inn en overnatting på Elverum på vei hjem mot Sør Trøndelag. FOTO: Privat Vis mer

- Jeg ble overrasket selv. Jeg så jo ikke det hullet. Heldigvis ble det ingen brudd, men jeg pådro meg ganske mye skrubbsår. Hofta mi er mør og god, for å si det sånn. Dessuten glemte jeg sykkelhanskene før start i dag, så det var veldig vondt inne i hånda, forteller Idar Andersen til procycling.no.

- Smertene kom sivende

Mens adrenalinet pumper for fullt, tåler syklistene en hel del smerte. Ettersom sykkelen hans ble ødelagt under velten, ble Melhus-gutten stående en stund å vente på en ny.

Og allerede da innrømmer trønderen at smertene begynte å komme sivende.

- Jeg kjente det ganske godt nedover foten. Jeg endte opp med å stå der såpass lenge at jeg skjønte at det ikke var noen vits i å prøve å kjøre seg opp til de to i front igjen. Da jeg satt med i feltet merket jeg også at det var litt vanskeligere å holde følge.

Glad i landeveissykling? Følg procycling.no på Facebook!

18-åringen fortsatte likevel helt til det kun var et par lokale runder igjen opp den lokale Riperbakken i Hønefoss sentrum.

Han tok et magadrag for lagkompis Sondre Andersson Svensli og så valgte han å stå av. Deretter bar det rett til lagbussen til Uno-X der han fikk stelt sårene, og ble plastret og bandasjert.

procycling.no tok bilder av unggutten opp Riperbakken, og der så man tydelig at han hadde slått seg kraftig på ryggen, hofta, armene og den ene foten under det harde sammenstøtet med underlaget.

Gauldal SK la inn en overnatting på Elverum under sin lange ferd tilbake til Sør-Trøndelag i etterkant av rittet.

- Hvordan tror du natta blir?

- Jeg skal ta et par paracet, så håper jeg det går greit i hotellsenga, gliser han.

Offensive unggutter

Andersen var uheldig også under juniorenes fellesstart under VM i Bergen i fjor høst.

Der lyktes det landslaget å få plassert ham i gruppa som til slutt skulle kjempe om medaljene. Bare 14 kilometer unna mål, like etter at gullvinner Julius Johansen (Danmark) hadde støtet seg vekk fra den gruppa, gikk nordmannen ned i velt.

- Ja, huff. Jeg har vært fornøyd tidligere fordi jeg har kjørt mange ritt uten å velte, men sånn er det.

VISTE SEG FRAM: Ludvig Aspelund Holstad ble til slutt nummer 9 under et knallhardt Ringerike Grand Prix. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
VISTE SEG FRAM: Ludvig Aspelund Holstad ble til slutt nummer 9 under et knallhardt Ringerike Grand Prix. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer

Velt og uflaks kan imidlertid ramme alle. Å sitte riktig plassert i finalen av sykkelritt, er en egenskap mange andre ryttere kan misunne ham.

Søndagens uhell var Andersen helt uforskyldt i, og i helga har han, Andreas Leknessund (Team Ringeriks Kraft U23), Ådne Ihle (Glåmdal SK), Jonas Iversby Hvideberg (Fredrikstad SK) og Ludvig Aspelund Holstad (Lillehammer CK) vist at det gror meget godt i norsk sykkelsport.

- Jeg hadde lyst til å komme meg opp til bruddet (Louis Bendixen og Lars Saugstad, vår anmerkning) i starten. Jeg og Andreas (Leknessund) støtet mye for å komme oss opp. Så prøvde jeg å spare litt krefter før det samlet seg igjen. Da gikk jeg etter Krister Hagen og Audun Brekke Fløtten. Det var hardt å komme seg opp igjen dit, innrømmer han.

- Dere virket veldig offensive fra start?

- Ja, det er artig å prøve seg litt. For oss litt yngre er det ikke så mye poeng i å sitte rolig og vente på finalen, heller. Nivåmessig er vi nok et like hakk bak rytterne vi har konkurrert mot både i går og i dag, avslutter Andersen.

Det var til slutt Syver Wærsted (Uno-X) som vant rittet foran Alexander Kamp (Team Virtu) og Stan Dewulf (Lotto-Soudal U23). Les mer om det her!

PS: På tross skrubbsårene håper Melhus-gutten å være i aksjon under neste helgs Norgescupritt i Sandnes. Som førsteårs U23-rytter har han også ambisjoner foran åpningshelga under NM i Sandefjord den 17. juni. Idar Andersen slutter seg for øvrig til kontinentallaget Uno-X Development Team fra 1. juli.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media