Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ideelt for meg

Klubbløse Henning Berg satt i natt i forhandlinger med Glasgow Rangers. Landslagskapteinen satser på spill i Champions League sammen med skottene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

33-åringen var i går gjennom den medisinske testen uten problemer. Seint i går kveld begynte forhandlingene om de personlige detaljene i kontrakten.

- Rangers vant jo alt i Skottland sist sesong, og skal ut i kvalifisering til Champions League. Det er en ideell klubb for meg, sier Henning Berg til Dagbladet.

Siste år

Berg gjorde seg klar til kontraktsforhandlinger da han snakket med Dagbladet i går kveld, og den tidligere Premier League- og mesterligavinneren har god tro på å bli enig med den skotske storklubben.

- Jeg er innstilt på å skrive en ettårskontrakt. Det betyr at jeg går inn i mitt siste år som proff, sier 33-åringen.

- Og da drømmer du om å avslutte karrieren med et EM-sluttspill for Norge?

- Man drømmer vel ikke om å legge opp, men det er klart at det hadde vært en flott avslutning med mitt fjerde sluttspill for Norge.

Ivrig sjef

Rangers-sjef Alex McLeish sier til britiske aviser at han er sikker på at Berg vil skrive under for klubben.

- Henning Berg har trent med oss, og vi håper vi klarer å sikre oss underskriften. Han har fantastisk erfaring fra britisk fotball, sier McLeish.

Hvis alt går i orden, kommer Berg til å spille sammen med den tidligere Bologna-forsvareren Paolo Vanoli. Han var gjennom den medisinske testen i Glasgow Rangers i går, og signerer trolig en toårskontrakt for klubben.

- Han og Henning ville blitt en utrolig nyervervelse for oss, sier McLeish.

Berg har tidligere spilt for både Manchester United og Blackburn. Etter at kontrakten hans påEwood Park gikk ut tidligere i år, har flere klubber prøvd å sikre seg den norske landslagskapteinen. Han har imidlertid takket nei, fordi han vil avslutte karrieren i en toppklubb.

Nå åpner muligheten seg for å avslutte en fantastisk karriere i utlandet med ett år i Rangers.

STØ KAPTEIN: Henning Berg styrer landslaget med stø hånd, men har vært klubbløs. Nå ser det ut til å ordne seg, og 33-åringen kan lade opp til EM med spill i Glasgow Rangers.