Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ideelt sett ville vi likt å spille flott fotball

Men Rio Ferdinand tar heller tre poeng.

VIKTIGST Å VINNE: Javier Hernandez sørget for at Manchester United fortsatt er ubeseiret i ligaen med sin scoring mot Birmingham i romjula. Rio Ferdinand mener poengene er viktigere enn vakker fotball.Foto: SCANPIX/AP/Kirsty Wigglesworth
VIKTIGST Å VINNE: Javier Hernandez sørget for at Manchester United fortsatt er ubeseiret i ligaen med sin scoring mot Birmingham i romjula. Rio Ferdinand mener poengene er viktigere enn vakker fotball.Foto: SCANPIX/AP/Kirsty Wigglesworth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manchester United står uten tap i ligaen, men flere av seirene er kommet på dager der rødtrøyene ikke har imponert.

Sist i den rekken er 2-1-seieren mot West Brom. Uten å imponere tok United tre nye poeng i jakten på å gjenvinne ligagullet fra Chelsea.

- Du må vinne kamper. Så enkelt er det. Jeg bryr meg ikke om hvordan vi vinner, sier midtstopper Rio Ferdinand.

Manchester Uniteds spill er i perioder blitt omtalt som «ugly», altså lite pent.

- Ideelt sett ville vi likt å spille flott fotball, men i en slik situasjon der du ikke spiller opp mot ditt beste, så er det viktigste å få tre poeng og reise lykkelig hjem til Manchester, forklarer Ferdinand.

Manchester United (41 poeng) leder på bedre målforskjell enn byrival City, men har også spilt to kamper mindre enn de himmelblå. Det går mot en heftig vårsesong der også Arsenal (39 poeng), Tottenham (36) og Chelsea (35) trolig vil henge med i gullkampen fram mot påsken.

Opptur for Rooney
Neste utfordring for Old Trafford-laget er Stoke. De må se opp for Wayne Rooney, som etter en traurig sesong virker å være på gang igjen. Mot West Bromwich scoret han ett og var arkitekten da Javier Hernández satte inn vinnermålet. Bare to mål er det blitt for Rooney denne sesongen.

- Folk snakker om verdensklasse. Det der var verdensklasse, sa United-manager Alex Ferguson.

- Han var absolutt strålende. Wayne var uheldig som ikke et par til. Målet hans vil gi ham en utrolig selvtillit. Forhåpentlig får han fart på målproduksjonen, fortsatte Uniteds manager.

Jones i gang igjen
For Stoke handler mye om at spissen Kenwyne Jones har funnet målformen etter en svak periode.

- Jeg er svært glad på Kenwynes vegne. Han er en flott person som har måttet takle noen triste hendelser i privatlivet. Det har påvirket ham. Jeg krysser fingrene for at han er ferdig med dem nå og at han kan se framover, sier Stoke-manager Tony Pulis.

Fem mål har Jones levert denne sesongen, ett av disse kom i 2-0-seieren mot Everton i forrige runde. Alle er scoret innenfor 16-meteren.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!