- Idiotisk og en skam for fotballen

Dani Alves raser mot Alan Shearer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere England-spiss og Premier League-stjerne Alan Shearer jobber som ekspert for BBC under VM.

Newcastle-legenden langet denne uka ut mot Brasil-spiss Fred.

- Jeg skjønner ikke hvorfor han fortsatt får tillit. Han beveger seg ikke, han skyter ikke og han drar hele laget ned. Kanskje Brasil burde legge om spillestilen eller bruke Neymar i en rolle som falsk nier. Faktum er uansett at Fred ikke er løsningen for Brasil på det nåværende tidspunkt, sa Shearer.

- Burde skamme seg Kommentarene ser ut til å ha nådd den brasilianske spillertroppen, for på en pressekonferanse i forkant av vertsnasjonens møte med Kamerun, fikk Shearer kraftig svar på tiltale fra vingbacken Dani Alves.

<strong>NEGATIV:</strong> Alan Shearer er ikke imponert over Fred. Dani Alves er ikke imponert over Alan Shearers uttalelser om Fred. Foto: AP Photo/Paul Thomas/NTB Scanpix
NEGATIV: Alan Shearer er ikke imponert over Fred. Dani Alves er ikke imponert over Alan Shearers uttalelser om Fred. Foto: AP Photo/Paul Thomas/NTB Scanpix Vis mer

- Shearers kommentarer er noe av det mest idiotiske jeg har hørt. Spesielt med tanke på at de kommer fra en som selv har spilt fotball. Han veit hvor vanskelig det er å vinne kamper og å score mål. Det er en skam for fotballen og en mangel på respekt for hans fotballkolleger. Han burde skamme seg, sier en tydelig oppgitt Dani Alves.

Brasilianerne har ikke innfridd de skyhøye forventningene hjemmepublikummet hadde på forhånd. Men uansett hvordan man vrir og vender på det, er ståa faktisk sånn at Brasil kan sikre seg gruppeseieren med seier mot Kamerun mandag.

Ved gruppeseier venter Nederland eller Chile i åttendedelsfinalen.

- Folk er negative - Supporterne vil at laget skal vinne ved å score fem eller ti mål. Det er vanskelig å oppfylle de forventningene, særlig når fansen opererer med følelser, mens vi er mer realistiske, sier Alves.

<strong>FRED OG INGEN FARE:</strong> Dette er mannen som ikke scorer nok mål, ifølge Alan Shearer. Men han har ganske kontroll på kula, da. Foto: AFP PHOTO/VANDERLEI ALMEIDA/NTB Scanpix
FRED OG INGEN FARE: Dette er mannen som ikke scorer nok mål, ifølge Alan Shearer. Men han har ganske kontroll på kula, da. Foto: AFP PHOTO/VANDERLEI ALMEIDA/NTB Scanpix Vis mer

Barcelona-backen sier at laget gjør alt som står i sin makt for å gjøre nasjonen fornøyd, men tar det ikke så tungt at mange er negative etter to kamper.

- Folk er normalt sett veldig pessimistiske og enormt negative. Vi må bare være trofaste til systemet og fortsette å gjøre jobben vår, som jeg for øvrig synes vi gjør veldig godt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer