- Idiotisk og unødvendig av Brown

Celtic-supporterleder om kapteinens Neymar-sparking.

(Dagbladet): Celtic kjempet tappert for å gjenta bragden fra i fjor, men måtte til slutt gi tapt mot Barcelona på hjemmebane i går.

Det ble ikke enklere av at kaptein Scott Brown ble utvist etter en snau time. Brown sparket Neymar i ryggen i frustrasjon etter at brasilianeren gikk i bakken under en løpeduell mellom de to.

- Det er jo idiotisk. Det går vel en kule varmt. Brown er kjent som en hissig spiller. Det er klart det var unødvendig, sier Bent Uvaag Johansen, leder i Celtic Supporters Club Norway, til Dagbladet.

Han var selv på tribunen på Celtic Park, og presiserer at han ikke har sett TV-bildene av situasjonen.

- Men for meg så utvisningen grei ut, fra der jeg satt. Neymar detter veldig lett, men det var lite protester, det tolker jeg som et tegn på at det ikke er helt feil, sier Uvaag Johansen.

Manager-forsvar Men ikke alle på tribunen var like nådige. Den siste halvtimen av kampen ble Neymar møtt med massiv pipekonsert hver gang han hadde ballen.

Celtic-manager Neil Lennon forsvarte også kapteinen sin, og rettet heller skytset mot Neymar.

- Jeg tror ikke Neymar gjør seg selv noen tjenester med måten han oppfører seg på innimellom. Så jeg synes ikke jeg trenger å beklage overfor Neymar, og jeg tror ikke jeg trenger å rettferdiggjøre at jeg forsvarer kapteinen min, sa Lennon under pressekonferansen i går, ifølge BBC.

Den første reaksjonen hans, før han hadde sett tv-bildene, var at han ikke trodde Brown var borti Neymar i det hele tatt. Etter å ha sett reprisen modifiserte han seg til å kalle berøringen «myk».

- Soleklart rødt Fra Barcelona-synspunkt skjønner man ikke helt at Neymar skal få skylda for utvisningen av Brown.

DÅRLIG TIMING: Når man skal sparke en sittende motspiller i ryggen, kan det være lurt å vente til dommeren er litt lengre unna. Her var franske Stephane Lannoy godt plassert. Foto: Ian MacNicol, AFP / NTB Scanpix
DÅRLIG TIMING: Når man skal sparke en sittende motspiller i ryggen, kan det være lurt å vente til dommeren er litt lengre unna. Her var franske Stephane Lannoy godt plassert. Foto: Ian MacNicol, AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Det var et soleklart rødt kort. Han sparker en spiller som ligger nede, ballen er ikke i nærheten engang. Jeg fatter ikke hvorfor folk snakker om Neymar i den episoden der. Det er et fortjent rødt kort. Så enkelt er det, egentlig, sier Thomas Dragsnes, ansvarlig redaktør for den norske Barcelona-nettsiden Blaugrana.no, til Dagbladet.

Han mener Neymar har et ufortjent rykte som en spiller som faller lett og overdriver reaksjonene.

- Neymar er den spilleren i La Liga som får flest frispark. Han blir tatt mye. Mange er ute etter å ta ham fordi han er ny og ung. De vil sette et eksempel og skremme ham litt. Spanske medier viste flere klipp i går av at Neymar blir sparket ned flere ganger, helt unødvendig. Det er klart han reagerer på det, sier Dragsnes.

Barcelona-redaktøren er glad det ble seier denne gangen, men lot seg igjen imponere av Celtic. Først etter et par store Celtic-sjanser fant Barcelona rommet de trengte for å score kampens eneste mål.

- Det er fort gjort å forhåndsdømme Celtic og si at de skal bli hakkemat. Men det er imponerende hva de får til. De hadde flere gode sjanser. Fotball er fotball, og det kunne fort tippet andre veien, sier Dragsnes.

MARSJORDRE: Scott Brown får rødt kort med Sergio Busquets og Cesc Fabregas som ivrige tilskuere. Ian MacNicol, AFP / NTB Scanpix
MARSJORDRE: Scott Brown får rødt kort med Sergio Busquets og Cesc Fabregas som ivrige tilskuere. Ian MacNicol, AFP / NTB Scanpix Vis mer