<strong>SKUFFET:</strong> Egil «Drillo» Olsen er skuffet over det han så av Norge på Ullevaal. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
SKUFFET: Egil «Drillo» Olsen er skuffet over det han så av Norge på Ullevaal. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Norge - Østerrike 1-2

- Idiotisk

Drillo mener Norge spilte en «meget skuffende og dårlig kamp», men slakter straffesparket til Østerrike: - Idiotisk. Den dummeste regelendringen på lenge, sier han.

Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Østerrike 1-2

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge var elendig i en time mot Østerrike på Ullevaal stadion i går kveld. Det tok seg opp mot slutten, men 1-2-tapet var totalt sett en svært svak forestilling.

- Vi gjorde en meget skuffende og dårlig kamp, sier Egil Drillo Olsen (78), som var på jobb for TV 2.

<strong>NEDTUR:</strong> Ingen - heller ikke Lars Lagerbäck - var fornøyd med hvordan Norge framsto i går kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NEDTUR: Ingen - heller ikke Lars Lagerbäck - var fornøyd med hvordan Norge framsto i går kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Jeg synes vi manglet muligheten til å variere angrepsspillet vårt mer enn det vi gjorde. Jeg tror i etterpåklokskapens lys at det hadde vært en fordel å starte med Alexander Sørloth. Det ble et sceneskifte da han kom inn. Vi fikk mer å spille på.

Men, fortsetter Drillo:

- Totalt sett tapte vi fortjent.

TRE SPISSER - TO PLASSER: King, Sørloth eller Haaland? Video: Filtvedt / Ljosland / Rødt Kort Vis mer

Michael Gregoritsch sendte Østerrike i ledelsen etter 35 minutter. Marcel Sabitzer økte til 2-0 på straffespark ni minutter etter pause.

Straffesparket kom etter at ballen touchet utsida av armen til Sander Berge. Sheffield United-spilleren var uforskyldt, men regelen er klar:

Ball som toucher hånda/armen innenfor 16-meteren er straffe.

<strong>DEPPER:</strong> Sander Berge gjorde seg skyld i straffespark mot Østerrike. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
DEPPER: Sander Berge gjorde seg skyld i straffespark mot Østerrike. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Drillo reagerer. Og fyrer løs:

- Det idiotiske straffesparket kommer etter den idiotiske nye handsregelen, som jeg aldri har klart å svelge. Det er den dummeste regelendringen som er blitt gjort på lenge.

Målscorer Erling Braut Haaland er enig:

- Jeg velger å ikke si noe om den, siden det er noe av det dummeste jeg har sett, men ja, sier han til TV 2 om straffesparket.

Det er ingen tvil om at Norge ble bedre da Sørloth erstattet Joshua King etter 64 minutter. Han servet Erling Braut Haaland på 1-2-reduseringen.

Spissduellen mellom Haaland, King og Sørloth var også det store temaet før kampen.

- Det er veldig tight mellom disse tre, sier Lars Lagerbäck.

- På forhånd snakket jeg med alle tre om situasjonen. Vi forsøker å spille med åpne kort og forteller hvorfor vi velger det ene eller det andre. Alle er inneforstått med rotasjoner.

<strong>KORTVARIG JUBEL:</strong> Alexander Sørloth kom inn og satte fart på Norge. Her feirer han og Erling Braut Haaland 1-2-scoringen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KORTVARIG JUBEL: Alexander Sørloth kom inn og satte fart på Norge. Her feirer han og Erling Braut Haaland 1-2-scoringen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Norge fikk den verst tenkelige starten i Nations League. I den andre kampen i gruppa spilte Romania og Nord-Irland 1-1. Bare gruppevinneren får en ekstra sjanse til å ta seg til Qatar-VM i 2022.

For de andre nasjonene er det den ordinære VM-kvalifiseringen neste år som teller. Lagerbäck er enig i at det ser vanskelig ut hvis Norge taper mot Nord-Irland mandag, samtidig som Østerrike tar tre nye poeng mot Romania.

- Ja, da blir det vanskelig å vinne Nations League, sier han.

TV 2-ekspert Drillo er enig:

- Når vi taper hjemme mot laget vi kjemper om å vinne pulja med, da er det nesten kjørt. Hvis vi ikke tar tre poeng mot Nord-Irland, er vi ute allerede.

Lagerbäck la ikke skjul på skuffelsen sin etter kampen:

- Det er ganske lett å oppsummere. Det var et norsk landslag som ikke fungerte i 60 minutter. Det var passivt, det var ikke den samhandlingen vi skulle ha og vi var spredt over hele Norge. Det føltes sånn iblant.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer