Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Iditarod reddet for Andersen

Fikk fly til bikkjene.

(Dagbladet.no): Bjørnar Andersen kan likevel delta i Iditarod. Nå er det klart at han og Team Norway har fått transport for sine 17 bikker til Alaska.

Før jul fryktet Andersen at det berømte hundekjørerløpet kunne ryke for den norske gjengen, siden flyruta teamet vanligvis bruker er lagt ned. Tidligere har de flydd via Göteborg, nå går turen til Frankfurt med bikkjebil i stedet.

Derfra flyr teamet til Fairbanks i Alaska, som ligger noen timer med bil unna Anchorage lenger sør.

Bjørnar Andersen ble beste rookie med en oppsiktsvekkende fjerdeplass i fjor. Nå er han lykkelig over at starten er sikret, siden bikkjene får forsvarlig transport.

- Nå kan jeg sove om natta igjen og fokusere maksimalt på oppladningen og løpet, sier Bjørnar i en pressemelding.

Andersen har med seg fjorårsvinner Robert Sørlie som hjelpemann i årets løp. 28-åringen tar med seg de beste 17 hundene Team Norway noensinne har stilt med i løpet, fortalte organisator Kjetil Backen før jul.

- Det ser veldig bra ut med Bjørnar og hundene. Alt det andre, mat og utstyr, er på plass. Vi ligger godt an i forhold til skjema, sa Backen til Dagbladet.no.

Iditarod starter 4. mars. Før det skal både Andersen og Sørlie delta i Femundløpet 2. februar.

KLARE TIL START: Flytrøbbelet er ute av verden og Bjørnar Andersen (t.h) stiller som en av favoritten i Iditarod. Med seg som hjelper får han Robert Sørlie (t.v), to ganger Iditarod-mester og vinner av åpen klasse under Idrettsgallaen lørdag. Foto: Scanpix
KLARE TIL START: Flytrøbbelet er ute av verden og Bjørnar Andersen (t.h) stiller som en av favoritten i Iditarod. Med seg som hjelper får han Robert Sørlie (t.v), to ganger Iditarod-mester og vinner av åpen klasse under Idrettsgallaen lørdag. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling