Idol med kunstnerisk frihet

Mia Hundvin (25) har fått stor kunstnerisk frihet under Marit Breivik. Det klarte hun å utnytte i går. Og som populære kunstnere flest, har hun en stor fanskare.

KRISTIANSAND (Dagbladet): Men selv kunstnere må jobbe hardt, og offensivt anlagte Mia Hundvin har hatt en lei tendens til å slurve unna i forsvarsjobbingen.

I en rotete og veldig variabel kamp mot Tyskland i går kveld viste Hundvin at hun har tatt tak i utfordringen fra Marit Breivik: «Vær raskere til å jobbe hjem!»

Etter et seigt returløp hvor hun på imponerende vis avverget en sannsynlig tysk scoring, svarte Marit Breivik med å vende tommelen opp og å sette opp et stort smil.

- Det er et godt tegn på lagmoral og vinnervilje når hun jobber som en helt hjemover. Denne kampen vinner vi rett og slett fordi vi yter mer enn motstanderen, sier Marit Breivik.

Frihet

Mia tok til seg godordene fra Breivik med et stort smil.

- Jeg har vært for dårlig på den biten. Og jeg er ikke flau over å si det engang. Er du angrepsspiller, så tenker du mest angrep. Men det er ingen fare, de minner meg på å jobbe hjem, smiler Slagelse-spilleren.

For Mias del så det også ut til at den hardere defensive jobbingen ikke har gått ut over den offensive kreativiteten.

Den spinkle jenta så rett og slett ut som en fighter i perioder i går. Og hun trives når hun får så frie tøyler som Marit har gitt henne offensivt.

- Jeg blir ikke bedre av at noen peser meg for at jeg skal bli bedre. Marit lar meg få holde på med mitt, og da er sjansen størst for at jeg lykkes. Og så du det? Jeg kan kaste langt også, gliser Mia Hundvin - og tenker på en lynkjapp kontring hun startet. Og som endte med scoring av Vigdis Hårsaker.

Ishockey

Mia gledet seg over tre mål, men setter like stor pris på målgivende pasninger.

- Det er minst like fett å være nest sist på ballen. Det skulle vært som i ishockey, hvor man også får poeng for assists. En spiller som skal være best i verden, må også være god til å spille andre fri.

- Så du fortjener å bli kalt best i verden?

- Nei, nei. Jeg vil aldri komme i nærheten av å være best i verden. Jeg sier det fordi det er en ting som er litt undervurdert i håndball.

- Har du timet toppformen perfekt inn mot EM?

- Det er vanskelig å si. Alt ligger i hodet. I medgang går alt lett. Men jeg kan raskt få litt motgang, og da faller jeg tilbake til gamle synder.

- Det beste med denne kampen er at vi ikke stresset selv da vi lå under med flere mål i andre omgang. Det viser at vi begynner å få litt rutine. For vi skal være såpass mye bedre enn Tyskland, selv om de har en del gode typer, sier Mia Hundvin.

Men det er flere enn Mia som tenker mest på angrep. Da Breivik kom inn i garderoben til pause - på stillingen 16- 15 til Tyskland - satt jentene og diskuterte hvordan de skulle angripe i andre omgang. Det la Marit Breivik ned et forbud mot. Hun ville ha fokus på forsvar.

Omsvermet

Og det var med glede hun registrerte et langt mer kompakt og aggressivt forsvar etter hvilen.

- At vi fikk snudd forsvarsdaffheten, er det som gledet meg mest i denne kampen. For vi scoret nok mål i første omgang også. Det var på bedre kvalitet i forsvar vi snudde dette til seier, mener Marit Breivik.

Etter kampen var det heller ingen tvil om hvem som var mest populær blant den yngre fansen i Gimlehallen. Mia Hundvin skrev autografer til den store gullmedaljen.

PS! I kveld sendes første episode av dokumentaren om Mia og ektefellen Camilla Andersen på dansk TV2. Mia har nektet den sendt på norsk TV2, og har et avslappet i forhold til oppstyret som kan komme.

- Den tid, den sorg, sier Mia Hundvin med smil.

POPULÆR: Mia Hundvin har sin fulle hyre med å holde unna for autografjegerne.
SKYTER. ..: Mia Hundvin i lufta. I går var hun like god til å <P>legge opp for andre som til å score selv.