- Idrett er veldig greit. Det står svart på hvitt hvem som er best, og det har vært oss

Kombinertgutta knuste konkurrentene i lagkonkurransen.

OVERLEGENT:  Kombinertgutta Jørgen Graabak, Magnus Krog, Mikko Kokslien og Håvard Klemetsen vant lagkonkurransen i Kuusamo. Foto: Reuters/Markku Ulander/NTB Scanpix.
OVERLEGENT: Kombinertgutta Jørgen Graabak, Magnus Krog, Mikko Kokslien og Håvard Klemetsen vant lagkonkurransen i Kuusamo. Foto: Reuters/Markku Ulander/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kombinertgutta vant lagkonkurransen i Kuusamo som de ville, og landslagstrener Kristian Hammer lot seg spesielt imponere av Magnus Krog.

Krogs kanonhopp på 145 meter i bakken bidro godt til den norske seieren. Tyskland endte til slutt 30,7 sekunder bak Norge i mål på en 2.-plass.

På det norske laget gikk Håvard Klemetsen, Magnus Krog, Mikko Kokslien og Jørgen Graabak. Norge gikk først ut etter seieren i hopprennet. Klemetsen ble tatt igjen av tyske Björn Kircheisen, men de tre andre gikk fra sine tyske rivaler.

- Magnus er tilbake der han var da han falt i Oberstdorf for to år siden. Vi har prioritert mer hopptrening foran denne sesongen og er glad for at det virker som om det har gitt fine utslag, sa Hammer.

Lørdag fikk landslagstreneren se to norske på pallen og fire inne blant de seks beste i det individuelle rennet. Det norske kombinertlaget har dominert listene under åpningshelgen i Finland.

Klok? - Dette er kjempebra etter en litt tung sesong i fjor, men vi skal huske på at dette er Kuusamo. Det er ikke lett å bli klok etter renn her. Her skiller det alltid mye både i bakken og i løypa. Vi gjorde uansett en god jobb. Det virker som om både Magnus og Jørgen har hevet seg i bakken.

Magnus Moan var ikke med i Kuusamo. Det var bestemt for lenge siden.

- Vi har både Magnus og Jan Schmid i bakhånd. Det blir hard kamp om OL-plassene, sa Hammer.

- Bare bra. Skal vi vinne OL-gull så trenger vi at det er kamp om plassene, mente Håvard Klemetsen.

God følelse Snakkisen etter lagkonkurransen var Krogs giganthopp. 145 meter var bare to meter bak Gregor Schlierenzauers bakkerekord.

- Jævlig kult! Ny personlig rekord. Det var helt rått. Jeg kjente at jeg traff bra på kanten og kjente med en gang at «dæven, dette kommer til å gå langt». Det var en fantastisk følelse. Jeg vurderte om jeg skulle sette nedslag eller. Jeg hadde Håvards hopp på 146 meter fra i fjor i minnet og at han datt på snørra. Jeg turde ikke å ta nedslag, sa Krog uten at det la noen demper på den fine helga for hans del. Lørdag kom han på 3.-plass i den individuelle konkurransen.

Ikke tilfeldig Etter en tung sommer og høst har også Mikko Kokslien hevet seg mye de siste ukene. Sist uke ble han norsk mester. Lørdag ble han nummer fire. Søndag avgjorde han definitivt lagkonkurransen selv om han ble kald og stivnet litt mot tampen av etappen. Etter hans etappe var det ingen tvil.

Han tror ikke det er tilfeldig at de norske hopper bedre enn i fjor.

- Vi er blitt bedre og bedre utover høsten. Jeg sa før vi kom hit at vi sjeldent har hoppet bedre som lag. Alt i alt ble dette en fantastisk helg.

- Idrett er veldig greit. Det står svart på hvitt hvem som er best, og det har vært oss, fastslo ankermann Jørgen Graabak.
(NTB)

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer