- Idretten blir ikke det viktigste i slike situasjoner

Petter Northug preget etter at skivennen ble skadet i dødsulykke.

 MITT IDOL:  Etter at svenske Daniel Richardsson slo Petter Northug på 15 km klassisk i Drammen i 2011, utropte nordmannen Richardsson til sitt idol. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
MITT IDOL: Etter at svenske Daniel Richardsson slo Petter Northug på 15 km klassisk i Drammen i 2011, utropte nordmannen Richardsson til sitt idol. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Søndag ettermiddag opplevde den svenske skiløperen Daniel Richardsson sitt livs mareritt, da kompisen omkom etter å ha blitt meid ned av en bobil.

Ulykken skjedde da Richardssons 25-år gamle vennen punkterte utenfor skiløperens hjemsted Iggesund, og Richardsson kom til stedet for å hjelpe til med å sette opp varseltrekant og bytte dekk.

En bobil kom i høy fart, og kjørte i både 25-åringen og Richardsson. Vennen overlevde ikke ulykken, slapp skiløperen unna med en skade i kneet.

Petters hilsen Skistjernen fikk reise hjem fra sykehuset tirsdag, og skal nå starte både rehabilitering og sorgarbeidet. Richardsson har mottatt mange hilsninger og støtte etter den triste ulykken søndag, nå senest fra konkurrenten Petter Northug.

- Hei Daniel. Det var leit å høre om ulykken. Jeg skjønner at det er tunge dager. Sender deg en hilsen med ønske om god bedring. Idretten blir ikke det viktigste i slike situasjoner, men jeg ser fram til å konkurrere med deg igjen. Beste hilsen Petter, skriver Petter Northug i en hilsen via svenske Expressen.

- Han er mitt idol Ifølge Expressen er Northug på en kortere ferie på en hemmelig øy for tiden. Are Sørum Langås, prosjektleder for Team Northug, utdyper overfor avisen om hvordan skistjernen mottok de triste nyhetene.

- Petter ble veldig sjokkert når han fikk høre hva som har skjedd med Daniel Richardsson. Petter lot deg virkelig gå inn på seg. Skiverdenen på dette nivået er en liten familie, hvor alle kjenner alle, sier Sørum Langås.

- Så da å få høre at Daniel skadet seg i en ulykke hvor en annen omkom, er bare trist.

Petter Northug og Daniel Richardsson har hatt mange dueller i skisporet, og som regel har nordmannen gått av med seieren. Men trønderen utpekte Richardsson som ett av sine idol, etter at han greide å ta han på 15 kilometer klassisk i Drammen i 2011.

- Jeg har alltid sett opp til Daniel for måten han går klassisk på. Men etter det er er han idolet mitt, sa Northug tilbake i 2011.

 SKADET:  Søndag mistet Daniel Richardsson kompisen da de begge ble påkjørt av en bobil. Skiløperen slapp unna med skade i kneet. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
SKADET: Søndag mistet Daniel Richardsson kompisen da de begge ble påkjørt av en bobil. Skiløperen slapp unna med skade i kneet. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer