Maktkampen i idretten:

Idretten har snudd: Nå trampeklapper de fram full åpenhet

Mens norsk idrett står sterkere enn noen gang, har bevegelsen latt seg presse til et helt unødvendig prestisjetap.

IKKE FULLT SÅ KJÆRLIG MER: Idrettspresident Tom Tvedt og kulturminister Linda Hofstad Helleland startet samarbeidet godt for halvannet år siden. I går endte en lang konflikt de to imellom med et pinlig nederlag for idretten. FOTO: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
IKKE FULLT SÅ KJÆRLIG MER: Idrettspresident Tom Tvedt og kulturminister Linda Hofstad Helleland startet samarbeidet godt for halvannet år siden. I går endte en lang konflikt de to imellom med et pinlig nederlag for idretten. FOTO: Terje Bendiksby / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BODØ (Dagbladet) Ledermøtet i norsk idrett trampeklappet i ettermiddag enstemmig igjennom full åpenhet i norsk idrett. Det er bra. For det er både viktig og riktig at idrettsbevegelsen nå åpner for fullt innsyn i det som måtte interessere offentligheten i gamle regnskaper.

Men innføringen av denne ganske selvfølgelige retten for fellesskapet til å ettergå hva pengene våre blir brukt til, har samtidig tåkelagt virkeligheten i norsk idrett:

  • Det er ikke noe faktisk samsvar mellom kritikken mot idretten og det daglige arbeidet som denne bevegelsen gjør Norge rundt.

De gjentatte beskyldningene om vanstyre i idrettsbevegelsen har skapt et feilaktig inntrykk av krise. Og denne gangen er denne helt unødvendige kriseforståelsen ikke først og fremst kulturminister Linda Hofstad Helleland sin skyld.

FOR i åpenhetsdebatten har hun bare gjort det som ambisiøse politikere naturlig gjør ved å fronte et krav som både er populært og isolert sett riktig.

Da er det verre med idrettslederne.

De satt egentlig med alle muligheter. De visste at det omdiskuterte Sotsji-regnskapet på tross av all folkelig norsk OL-mistro egentlig tålte fullt innsyn, og kunne valgt en raus åpenhet med en gang:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer